Ansat købte varer til sig selv på kommunens regning

Ansat købte varer til sig selv på kommunens regning

10. april 2012 - kl. 17:20 - af

Kameraer, kikkerter, computere og dykkerudstyr for 1,4 millioner kroner og alt i den dyre ende af prisskalaen. En ansat i fritidsforvaltningen i den tidligere Sæby Kommune er tiltalt for at have misbrugt sin stilling til at købe varer til sig selv på kommunens regning, fortæller TV2Nord.

Misbruget startede ifølge anklageskriftet tilbage i 2005, hvor manden købte for 400.000 kroner til sig selv på Sæby Kommunes regning.

I 2007-2009 efter kommunesammenlægningen fortsatte manden sit misbrug af kommunens penge, her har den tiltalte angiveligt købt elektronikudstyr for over en million kroner til sig selv og stadig for Frederikshavns Kommunes penge.

Manden nægter sig skyldig og fastholder at han har købt tingene til kommunen, men en ransagning hos den tiltalte, har imidlertid vist noget andet, og han har endda returneret nogle af de købte varer, og fået pengene indsat på egen konto.

Ifølge Nordjyllands Politi er mandens chef indkaldt som vidne, da han har skrevet under på indkøbene. Sagen kommer for retten i Hjørring torsdag, og der falder dom den 19. april.

Manden er ikke længere ansat i Frederikshavn Kommune.

TV2/Nord har tirsdag forsøgt at få en kommentar fra Frederikshavn Kommune om, hvordan en ansat angiveligt kan slippe af sted med et årelangt misbrug af kommunens midler, og hvad kommunen har gjort, for det ikke skal ske igen. Frederikshavn Kommunes kommunaldirektør, Jane Wiis, har ikke ønsket at kommentere sagen.

Mandatsvig har en strafferamme på seks år.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ansat købte varer til sig selv på kommunens regning' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger