Sæby Apotek informerer: Allergi sæsonen starter nu

Sæby Apotek informerer: Allergi sæsonen starter nu

8. april 2012 - kl. 0:14 - af

Med forårets komme kommer også mange menneskers plageånd, pollen, og dermed løbende næse, øjne der klør og udmattende nyseanfald.

I det tidlige forår er det især hassel og el der kaster pollen, og her fra begyndelsen af april og et stykke hen i maj er de især birk der melder sig. Herefter tager græsserne og senere bynke over. Dagens polletal kan man følge på http://www.dmi.dk/dmi/index/danmark/dagens_pollental.htm .Pollentallet kan også hentes som app. Til Iphone på adressen:

www.astma-allergi.dk/ditmobilepollental

Høfeber har nødvendigvis ikke noget med hø at gøre, det stammer fra tidligere, hvor landmændene klagede over genen når de slog hø og da tilstanden i nogle tilfælde kan give let temperaturforhøjelse, så var navnet ”i hus”

Symptomerne er nysen, vandklart sekret fra næsen, kløe i næsen, kløende og røde øjne, de ofte løber i vand, kløe i svælg og i særlige tilfælde almen utilpashed. En forkølelse der trækker i langdrag, kan være høfeber.

For at udrede om der er tale om allergi/høfeber kan det være en god ide at føre en dagbog, hvor man noterer dagens pollental og hvordan man har det. Ud fra det kan lægen lettere stille diagnosen.

Hvad kan man så gøre selv? Luft ud i huset om aftenen når duggen er faldet, så er der ikke så mange pollen i luften. Tag et brusebad om aftenen, så man får vasket pollen af krop og hår. Der kan på apoteket i håndkøb købes en række lægemidler, som kan lindre symptomerne, uden at de sløver unødigt. Spørg på apoteket, hvad det kan være det rette valg for dig.

GOD PÅSKE

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer: Allergi sæsonen starter nu' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER