Debatindlæg: Sæby havnefront….

Debatindlæg: Sæby havnefront….

8. april 2012 - kl. 11:53 - af

En meget gennemtænkt og flot udbygning af ny Ø og kanal- havefront bygget ud i havet, på Sæby havns sydlige del og Nordmarks gamle fabriksgrund har set dagens lys.

Frederikshavn kommune og byråd har i flere år gået med planer om forskønnelse og udbygning af det kedelige sydlige havneareal og Nordmarks fabriksarealer i Sæby.

Her er kommet et helt igennem genialt udspil fra Frederikshavn kommune i samarbejde med Ringvejens Erhvervsinvest.
Jeg med flere forstår slet ikke den sønderlemmende kretik, der fra et lille fåtal af havnens og byens borgere er kommet til udtryk i Sæby folkeblad.
Bla. Sejlklubbens formand. Hr. Erik Back. Denne har slet ikke forstået, hvilken håndsrækken kommunen giver sejlsporten og Sæby havn af nye muligheder.

12,000 kvm. Og kreativt kanal-Ø- og boligbyggeri. Flot afstemt med havn-hav og vand. Denne dynamik vil betyde masser af nye arbejdspladser, og vil få stor betydning for Sæbys
Trængte arbejdsmarked, dernæst vil godt 100 nye boliger tiltrække mange nye borgere og dermed købekraft og skatter til området.

To hundrede nye bådepladser vil også gøre Sæby havn mere attraktiv, og dermed vil flere turister valfarte til vores smukke by.. Hele det forretningsmæssige på havnen vil få en positiv udvikling på handlen i hele Sæby og ikke mindst på havnen. Købmand-Fiskehandel-Kiosker- Resturanter- Møbelhandl- Gallerier mv. Vil få vækst med flere ansatte.

Helt uforståeligt er det socialdemokratiske byrådsmedlem. Hr. Jørgen Tousgaards sønderlemmende kritik, han overdriver helt ulogisk, med en sammenligning med Manhattens Sky-line-Dubais havnefronter..

Der er mange måder at høste stemmer på, men denne er hovedrystende. Han tænker ikke på den store krise der er i detailhandelen , også håndværksbranchen er i krise. Hele arbejdsmarkeds situationen vil blive væsentlig forbedret i Sæby. Flere vil komme i arbejde.
Det må være en socialdemokratisk depression der har grebet ham.

Kære Sæbynitter. Lad os få Sæby ikke bare på Danmarkskortet, men også Verdenskortet, med en flot udbygget havn med kanaler, flot tilpasset det charmerende miljø vi har i Sæby.

Lad Sæby stå for udvikling og ikke afvikling.

Ivan jacobsen
Grenen 20
9300
Sæby.

16 kommentarer til “Debatindlæg: Sæby havnefront….” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

16 kommentarer til “Debatindlæg: Sæby havnefront….”

 • frank Osvald Stjerne Størup

  Rigtigt fint indlæg Ivan ;-D

 • louisa pedersen

  Nej tak vi skal ikke på verdens kortet for det er ikke det det er brug for.

 • Stor ros til Ivan for dette indlæg. Håber at politikerne vil holde fast i dette projekt og jo der må godt komme små rettelser i det

 • Per Kempff-Nordkap

  Udvikling eller afvikling. Der er flere der i blandt kommunalbestyrelsen der har den opfattelse, at hvis man siger udvikling så kommer udviklingen og når nu udviklingen vil komme kan man da lige så godt bygge til den forventede udvikling.

  Det er en strategi, der har sænket priserne mere end noget andet sted i Danmark på fast ejendom, fordi kommunalbestyrelsen har tilladt nye byggerier og øget mulighed for fortætning af boliger uanset samme kommunalbestyrelse har argumenteret for at flytte utrolig mange arbejdspladser fra byen fordi ledelsen har kunne konstatere en vigende befolkning. Flere boliger til mindre befolkning er ikke vejen til vækst, det er vejen til forfald. Det er en af kommunalbestyrelsens fornemste pligter at tilpasse udbudet af boliger i kommunen til den forventede efterspørgsel. Så med mindre man synes at ejendomspriserne skal falde yderligere er det ikke tiden til store boligbyggerier med en vigende befolkning, som det er tilfældet i både Sæby og Skagen. Tilpasset fornyelse og udvikling er vejen frem for os her på Toppen af Danmark..
  Mange www. liste-h.dk

 • Poul Sørensen

  Har set det store luftkastel.. Kan ikke finde bådpladserne, steder hvor man klargører sin båd i vinterperioden. Hvor skal bådene stå om vinteren, Skal de køres til Syvsten eller Dybvad,og hvordant? Og hvor meget koster en bådplads?
  På andre havne med Sæby idyl, har man tilpasset området, med Mini golf, legepladser. Og andre fritidsaktiviteter. Frederikshavn Kommune, har jo en fin Marina i Frederikshavn, med ALT tilhørende. Er det derfor man vil ødelægge områderne i Sæby og Skagen, så man senere kan udbygge der?
  En havn er til havneaktiviteter, og Sæby er for lystbåde, hvorfor skal de skrækkes væk af et skræksyn ved havneindsejlingen?

 • Birgit Hansen

  Mød op til borgermødet 16. april og lad os få debatten. Det er bidende nødvendigt ved store projekter som dette.

 • Per L Pedersen

  Fint indlæg. Er enig i at der brug for udvikling på Sæby havn, der står nu nogle meget grimme væftbygninger og Nordmarks gammel fabrik er ikke for køn, så fint med noget nytænking dog skal man nok ikke bygge i den tiltænkte højde.

 • Hermed et opfordring til at møde på i manegen den 16 kl 19 hvor der vil være et bredt udsnit af politikere som kan forklare og kommenter deres tanker på dette her byggeri. Vi i Sæby Hanvs Beboerforening undre os over at der har været afholdt mange møder .. både de offentlige hvor Borgere kunne konstatere at man vil overholde gældene lovgivning samt bygge et tilpasset byggeri… det ligger mile vidt fra det opløg og alle de fine tanker workshops som vi har deltaget i til nu !!!
  VI SES I MANEGEN DEN 16 kl 19.
  De bedste hilsener
  Sæby Havns Beboerforening
  Erik Schack
  formand

 • Kære Erik Schack (du er jo den der har lagt navn til politiker indbydelserne)

  Fortstår blot ikke I initiativtageres måde at selektere i de indbudte politiker. Kan forstå, hvis I “kun” ønskede Sæby politikere eller kun Socialdemokrater. Men det er jo ikke tilfældet. Hørte tilfældigt om det omtalte borgermøde, på vores møde i Plan- og miljø udvalget i dag. Altså i det politiske udvalg, hvor grundstenen bliver lagt til Sæby Havnefronts “nye look”. Hele udvalget var inviteret, men ikke udvalgsmedlemmet bosiddende i Skagen. I øvrigt kendte forvaltningen heller ikke til mødet. Det gør de så nu…..Med den holdning bliver vi aldrig en “storkommune”. Vi er jo alle demokratiske valgte medlemmer af Frederikshavn byråd. Kan da slet ikke forstå, at borgerne i Sæby ikke ønsker alle politiker skal høre, hvad de har på hjertet??

  I ønskes et godt møde 🙂

  vh
  Pia Karlsen (V)
  bosiddende i Skagen -…. og medlem af Plan- og miljøudvalget

  Vi har mange plan sager i Skagen som det sikkert er jer bekendt.Jeg er ikke i tvivl om, at borgerne i Skagen gerne så alle politiker i Frederikshavn Kommune mødte op, når vi har borgermøder……. Jo flere, der hører et budskab jo bedre. Alle 31 stemmer tæller jo lige meget…

 • Jeg kan undre mig over at man vil bygge Sæby havn helt om. Jo, jeg kan godt se det er smart og moderne og det MÅSKE vil give flere kunder i butikkerne nær havnen.

  Men hvad med alle os andre der bor i Sæby og gerne vil kunne gå en tur på havnen og nyde det. Hvis det her projekt bliver til noget, kommer vi jo til at gå i folks “private haver”. De bygningerne som er på havnen nu, er ikke de kønneste, men det hører med til en havn og det er hyggeligt at komme der, det giver stemning. I forvejen synes jeg de lejligheder der er bygget på havnen ødelægger det.

  Derudover kan man jo også se at der ikke ligefrem er “udsolgt” af de lejligheder der er bygget på og tæt ved havnen, hvordan skal man så nogensinde få solgt eller lejet de mange nye ud, der vil blive bygget. Jeg synes det er synd at gøre Sæby gamle bydel så moderniseret.

  Jeg går ind for at havnen er som den er, det er hyggeligt at komme der. Det er ikke hyggeligt at gå på havnen, hvis man skal gå og kikke ind i folks stuer, næsten lige meget hvor man er.

  Jeg tror nærmere man skræmmer turister væk fra havnen (og nogle af os sæbynitter), ved at lave sådan et byggeri!!!

 • Byggeriet på Sæby havn lyder mere og mere til at blive endnu en katastrofe for Frederikshavn kommune. Vi ser gentagne gange kommunens embedsmænd overtage magten og det til trods for at store beslutninger om kommunens fremtid bør tages af de folkevalgte.
  Har kommunens politikere intet lært af sagen omkring Ski bakke, Palm city, Sæby havne front, byggeriet i Skagen og så vidt jeg husker var der også en byggeri sag på Strandby havn der heller ikke gik som den skulle.
  Jeg tror ikke der er mange i Frederikshavn Kommune der ikke gerne ser at kommunen og dens byer udvikler sig, men det bør nu ske sammen med kommunens beboere herunder brugerne af Sæby havn.
  Jeg syntes det lyder tiltalende med en udvidelse af Sæby havn og jeg kan godt lide ideen med de små kanaler og ekstra båd pladser, men 5 etagers bygninger i beton som tårner sig op på havnen, der må selv jeg melde hus forbi.
  Vi har ikke brug for flere luftkasteller men et pænt byggeri hvor der er atmosfære og som passer ind til havnens miljø, når man bygger luksus byggeri forventer dem som køber også en form for ro og privatliv, hvilket vil betyde begrænset adgang og på den måde er det de færreste for glæde af det nye havnemiljø.

  Liste T

 • Nej tak vi skal ikke have højhuse på havnen i sæby / hvis der er nogen der ønsker det kan de jo bare rejse til Manhatten, der er de jo allerede bygget, og lad så os I
  Sæby være kendt for det vi står for. ” Hyggelig gammel by med dejlig havn”
  Hilsen
  B.K.Olsen

 • Klaus Kjærgaard

  Når jeg sidder og læser alle de her indlæg, tænker jeg på hvor mange gange jeg også har læst om brok over der aldrig sker noget i Sæby og alle nye ting kun er i Frederikshavn. Vær nu konstruktiv og se mulighederne i stedet for begrænsninger, det kan da sagtens være idemagerne ikke har tænkt det hele igenem eller set borgernes vinkel, men så kom da med ideer i stedet for at skyde ned.

 • Det er svært at tænke konstruktivt, når griske byggematadorer (og lige så griske politikere), vil fjerne hele grundlaget for havnen’s (og byen’s) turist-tiltrækning, for til gengæld at smadre alt det, der giver miljø.. !

  De griske politikere, har netop IKKE tænkt situationen igennem, men tænker jo kun frem til næste valg, og er bedøvende ligeglade med Sæby’s fremtid..!

  Jeg gætter på, at alle Sæby-nitter ønsker fornyelse og fremgang, men da ikke hvor betalingen samtidig er, at man smadrer de omgivelser, der tiltrækker turisterne i tusindvis..!

  Alle I, der vil bevare det, som Sæby (OG kommunen) lever af, kan deltage i borgermødet på mandag..

  Venligst

  Lene Bach (Blomsten)

  LISTE-H

  “SÆBY OG OMEGNS BEVARINGSFORENING”

 • E. Risom Mortensen

  For år tilbage blev et påtænkt silobyggeri på Sæby havn forhindret bl.a.af den daværende provst.
  Hvor er de klerikale personer i den nye situation, hvor man tilsyneladende påtænker at opføre adskillige “siloer”, på havnen,hvilket vil være ødelæggende for synet af Sæbys vartegn Klosterkirken.

 • E. Risom Mortensen

  Forøvrigt synes jeg også, at kræfterne kunne benyttes til at få fjernet lossepladserne hhv. ved Nytorv og den gamle skole.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Debatindlæg: Sæby havnefront....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER