Nu kan flere hænder redde liv…….

Nu kan flere hænder redde liv…….

3. april 2012 - kl. 0:03 - af

Knap 200 kiggede indenfor, da Parat til hjertestart gik i luften på Sygehus Vendsyssel i Frederikshavn den 1. april.

Der blev trykket og pustet i stor stil, da Parat til hjertestart gik i luften. De fleste deltog i kurset om hjertelungeredning og fik lært at give hjertemassage og mund-til-mund. De fik alle et læringssæt med hjem, der består af en dukke, hvor man kan øve sig og teste, om man trykker og puster korrekt. Udover at borgerne selv nu har lært hjertelungeredning, kan de lære det videre til familie og venner.

”Jeg har fået meget ud af at se, hvordan en hjertestarter virker og ikke mindst at høre andre fortælle om, hvordan det er at blive ramt af et hjertestop og hvordan det er at redde en med hjertestop. Jeg havde egentlig en tanke om, at hjertestop rammer ældre mennesker og dem, der er ude af form. Men det giver stof til eftertanke, at det også kan ramme yngre mennesker, der dyrker motion. Jeg føler mig mere tryg, efter jeg har været her i dag og blevet undervist i hjertelungeredning. Nu vil jeg ikke være bange for at træde til, hvis jeg bliver vidne til et hjertestop”, siger Tommy Huus der bor i Frederikshavn.

Udover kurset i hjertelungeredning var der også mulighed for at få et kig bag kulisserne og se, hvad der sker, når der går et alarmopkald fra Regions Nordjyllands AMK vagtcentral til hjemmeplejen i Frederikshavn Kommune. Alle hjemmeplejens biler kører nu rundt med en hjertestarter og hjemmeplejerne er blevet uddannet til at kunne træde hurtigt til ved hjertestop udenfor hospitalet.

Mange benyttede også muligheden for at kigge indenfor i ambulancen og hjemmeplejens biler, ligesom de kunne få et indblik i det særlige forløb, der går i gang på sygehusets hjerteambulatorium efter et hjertestop.

”Vi er meget tilfredse med dagen, og vi oplever, at borgerne i Frederikshavn Kommune er meget positive overfor projektet. De er meget engageret i at blive uddannet til at kunne gøre en indsats, hvis en medborgers hjerte siger stop”, siger Jyta Daugaard Popik, der er lokal Projektleder for Parat til Hjertestart i Frederikshavn Kommune.

Alle interesserede borgere og virksomheder i Frederikshavn Kommune kan tilmelde sig kurser i hjertelungeredning på hjemmesiden www.parattilhjertestart.dk

Om projektet Parat til hjertestart i Frederikshavn Kommune

Parat til Hjertestart er et samarbejdsprojekt mellem Frederikshavn Kommune, Region Nordjylland, Hjerteforeningen og TrygFonden. Formålet med projektet er at øge chancerne for overlevelse efter hjertestop uden for hospital i Frederikshavn Kommune. Det gøres ved at styrke de første led i overlevelseskæden, hvor borgere skal uddannes til at reagere hurtigt og i gangsætte hjertelungeredning, hvis de ser en medborger falde om med hjertestop, og uddanne kommunens kørende hjemmeplejepersonale til at yde hjertelungeredning og bruge hjertestarter. Projektet lanceres i april 2012 og afsluttes i oktober 2013. En endelig rapport vil foreligge i foråret 2014.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nu kan flere hænder redde liv.......' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER