Vigtig sejr til Sæbys 1. divisions damer

Vigtig sejr til Sæbys 1. divisions damer

30. marts 2012 - kl. 9:53 - af

Denne udsatte kamp mod Horsens BC, som blev spillet her i starten af ugen, skulle blive Sæbys sidste håb om at slippe sidste pladsen i 1. division efter Sæby i weekendens kamp havde tabt stort mod Aalborg. Og det sidste skud i ”bøssen” ramte plet. Sæby vandt i en spændende kamp hjemme over Horsens. Det gjorde at de to hold byttede plads i divisionen.

1. Division damer                   Sæby – Horsens BC                  69-59

Første periode: Begge hold virkede noget nervøse i starten. Det bliver ikke til mange scoringer i perioden. Dog får hjemmeholdet startet de første minutter bedst og bringer sig foran med 6-3. Sæby vinder perioden 10-7.

Anden periode: Gæsterne starter godt, hvor de får de første to scoringer og bringer sig foran med 10-12. Sæby justerer derfor i forsvar og angreb, og Sæbys Signe Brandt starter et ”run” på 10-0, så Sæby kommer foran 20-12. Gæsterne kommer dog godt igen og får hentet til halvlegsstilling 25-19.

Tredje periode: Begge hold har nu sluppet nervøsiteten. Der bliver gået til ”stålet” og kæmpet hårdt om hver en løs bold. Horsens får igen reduceret til stillingen 27-26. Sæby må nu satse nu på et presforsvar højt på banen for at stresse gæsterne. Som i så mange andre kampe denne sæson giver det ”pote”. Sæby bringer sig igen foran 37-26, men falder så ned i tempo igen og Horsens kommer igen ind i kampen ved 37-35. Hver gang Sæby får et forspring, bliver det hentet ind, og Horsens vil ikke give sig. Hjemmeholdet får dog de to sidste scoringer i perioden ved Louise Munch og Signe Brandt, og stillingen ved periodes slutning er 41-35.

Fjerde periode: Horsens går nu over til zoneforsvar. Sæby havde endelig forventet, at de ville køre dette forsvar hele kampen, så holdet var forberedt på hvordan zonen skulle angribes. Sæby bringer sig endnu engang foran. Efter de første 3 minutter af perioden er stillingen 50-38, men endnu engang svarer Horsens igen med deres skytter fra distancen, og  henter igen Sæbys føring til kun 52-47. Men også Sæbys skytter udefra, Charlotte Simonsen og Signe Brandt får skudt sig varme, og  Sæby  tager igen afstand til gæsterne. Sæby holder fokus de sidste minutter og vinder kampen 69-59.

”Sikke en spændende kamp. Hver gang vi fik skabt lidt afstand, kom Horsens igen, men jeg er tilfreds med holdindsatsen, og at pigerne kunne komme igen hver gang de blev hentet. Vi var forberedt på at skulle op mod et zoneforsvar, som vi i de to tidligere opgør havde haft svært ved at spille overfor. Træningen op til denne kamp var derfor indstillet meget på angreb mod zoneforsvar, og vi blev lidt overrasket over, at Horsens kørte personlig opdækning det meste af kampen. Men da Horsens slog over i deres zone, var vi klar og scorede hele 28 point i denne periode, så det passede os fint”, udtaler en tilfreds træner Henrik Hansen efter kampen

Det var en vigtig sejr af to årsager. Sæby kom væk fra sidste pladsen, og så det at vinde sæsonens sidste kamp  er utrolig motiverne for holdet. Holdet skal nu drosle en smule ned efter påsken og spille et par træningskampe inden sommerferien.

Scoringer for Sæby: Signe Brandt 32 point, Line Ypkendanz 10, Henriette Sørensen 10, Louise Munch 6, Line Clausen 5, Charlotte Simonsen 4, og Christina Legaard 2 point.

PR SÆBY BASKET  v/Sten Frederiksen

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vigtig sejr til Sæbys 1. divisions damer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER