Sognepræst anmelder Hørby Ungdomsskoles musical

Sognepræst anmelder Hørby Ungdomsskoles musical

30. marts 2012 - kl. 9:26 - af

Sognepræst, ph.d. Mette Boddum Behrndtz, Understed, skriver om Ungdomsskolens musical:

Over muren.

’Du er ikke en rigtig mand, før du har klatret op på den store mur’. Sådan siger kineserne, når den kinesiske mur skal bestiges. Anderledes så det ud med Berlinmuren, der blev genopført af elever på Hørby Ungdomsskole.

Med enorm stor indlevelse, intensitet og energi gav ca. 85 dygtige performere og en gruppe lærere deres overbevisende bud på, hvordan opførelsen af Berlinmuren for godt 50 år siden anbragte en del af den tyske befolkning i et ’betonbur’, der indespærrede de unges store drømme.

Men kan drømme spærres inde? I hvert fald var det en drøm for tilskueren at opleve, hvordan drama, musik og sang gik op i en højere enhed og understregede, at for alle performere gjaldt det, at ’hvor der handles, der spilles!’

Det gav stof til eftertanke: Måske vælger vi ikke, hvad, der sker, men vi handler i forhold til det, der sker. Efter aftenens fantastiske forestilling har Hørby Ungdomsskole derfor født et nyt ’mur-motto’ – det lyder: ’Du er ikke et frit menneske, før du har klatret over den store mur.’

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sognepræst anmelder Hørby Ungdomsskoles musical' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER