Ordet er frit: Sæby eller Manhattan

Ordet er frit: Sæby eller Manhattan

26. marts 2012 - kl. 0:17 - af

Som det vil være de fleste bekendt efterhånden, har Frederikshavn Kommune offentliggjort et debatoplæg vedr. Sæby Havn. I Sæby og Omegns Bevaringsforening har vi med interesse læst oplægget, og må sige, at vi er både chokerede og forundrede. Vi kan kun håbe, at oplægget er spild af tid og papir, men kan også frygte at det, helt eller delvis, kunne blive en realitet. Hvorfor overhovedet diskutere et forslag, der giver Sæby en ”skyline” på niveau med Manhattan?

Heldigvis har jeg set flere politikere skrive, at de vil stemme nej til forslaget, hvis det kommer i byrådssalen. Så håber jeg bare, at et stort flertal vil stemme NEJ, for jeg har da aldrig tidligere set et så fuldstændig håbløst og destruktivt forslag.

Boligbyggeri i en højde på op til 5 etager i et område, hvor alt over 1½-2 etager stikker af fra normen, rent arkitektonisk. Det er ikke fordi Bevaringsforeningen har noget imod udvikling og nybyggeri. F.eks. er vi begejstrede for Havnebo, der ligger lige overfor den kommende havneø. Her han man vist, hvordan man med respekt for det omgivende miljø kan bygge nyt. Vi har bestemt heller ikke noget grundlæggende imod en havneø. Der kan helt sikkert laves et nyt område i Sæby, der uden at spolere det gamle bymiljø, kan blive et positivt indslag i Sæby, og yderligere underbygge, at Sæby er Frederikshavn Kommunes bosætningsby.

Netop ved at respektere det gamle bymiljø, kan vi tiltrække nye beboere udefra, og der skal i modsætning til tidligere være bopælspligt i det nye byggeri. Et projekt afstemt til omgivelserne, vil også gøre Sæby mere attraktiv som turistmål, ikke mindst for de sejlende turister.

At Plan- og Miljøudvalget overhovedet kan finde på at sende forslaget i høring, er fuldstændig ubegribeligt. I alt tidligere materiale om havneudviklingen, er det understreget, at der på en havneø skal bygges tæt og LAVT. Ikke som her, tæt og HØJT – MEGET HØJT! Og i øvrigt også alt for tæt.

Vil du være med til at debattere udviklingen på Sæby Havn, så er du velkommen til at deltage i et åbent møde i Manegen (Kulturhuset), mandag aften kl. 20. Forud for debatten vil museumsinspektør Jens Thidemann holde et kort foredrag om den historiske udvikling af havnen.

Med venlig hilsen

Lars-Henrik Hyttel
Formand for Sæby & Omegns Bevaringsforening

4 kommentarer til “Ordet er frit: Sæby eller Manhattan” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Ordet er frit: Sæby eller Manhattan”

 • det vil ødelægge sæby havn fuldstændig og den hygge der er ved at gå rundt der nede

 • Søren Christensen

  Kommunens politikere viderefører i dén grad den gamle Sæby Kommunes valgsprog: “Hvad kan bebygges – skal bebygges!”

 • Der skal da IKKE bygges i denne Dubai-skala, uden at borgerne i Sæby har fået lov at ytre sig i en åben debat, med de politikere, der står bag dette.
  Og helst i diverse lokale medier, hvor man kan fremlægge den oprindelige plan, kontra den man nu, sådan lidt i det skjulte, nu klasker oveni..!
  Har man undersøgt den store tilsanding, der altid forekommer, netop på dette sted..? Hvordan vil man kunne hive vand fra og til ydermolerne, til sejlerne..? Hvad med den rådnende tang, der vil blive udsigten (lugten) for alle disse mange stor-millionærer, der skal bo derude..? Ja, der er mange flere natur-forekomster, der slet ikke er tænkt ind i dette fuldstændigt overdrevne byggeri..!
  POLITIKERE…kom frem med hele baggrunden for at disse planer, er ændret så grotesk, fra de oprindelige planer, og vær denne gang, HELT ærlige overfor dem, der lever af og på havnen, og overfor os andre Sæby-nitter, der også kommer til at leve i flere år, med et byggeformat af mastodonter. Et byggeformat, vi i forvejen ved, næppe vil blive rentabelt, eller kunne sælges..!
  Hvem tør ytre sig, af jer ansvarlige politikere..! Og med svar, der er bund-ærlige..?

  Venligst

  Lene Bach (Blomsten)

  Sæby Og Omegns Bevaringsforening

  Leder af: “Sæby tilbage til Sæby”

 • Jeg er enig i, at havnen i den grad trænger til en omforandring for at leve op til de krav som turister (og sæbynitterne?) har.
  F.eks. det gamle værft – det er da så grimt! Og ligner noget der kan brase sammen i det næste stormvejr.

  Men de planer der er fremlagt nu er da helt urealistiske. Det er Sæby – ikke Palmestranden, vel?

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ordet er frit: Sæby eller Manhattan' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger