Sæby Apotek informerer: Rød og blusset hud

Sæby Apotek informerer: Rød og blusset hud

25. marts 2012 - kl. 1:15 - af

Hvis din hud er begyndt at blusse og slå ud, kan det være en hudsygdom der hedder rosacea der er årsagen.

Rosacea er en hudsygdom i ansigtet, der ofte rammer kvinder med lys hud i 30 – 50 års alderen. Det første tegn er ofte en øget tendens til blussende kinder og rødmen i ansigtet. Eksempelvis kan varme, kulde, vind eller regn få kinderne til at blusse op. Det samme kan alkohol, sollys, visse fødevarer og følelsesmæssige påvirkninger. Hudplejeprodukter kan også forårsage denne reaktion.

Sygdommen kan udvikle sig med kløe, tørhed i huden, karsprængninger, og det kan være en belastning for den det går ud over, ikke mindst fordi det er i ansigtet. Tag derfor kontakt med din læge for at få konstateret om det er rosacea og få startet en behandling.
Vær omhyggelig når du vælger hudpleje og kosmetiske produkter. Undgå skintonic, sæber med høj pH værdi (over 7) og produkter med sodium lauryl sulfat.

Der findes hudplejeserie specielt til hud med rosacea. Spørg gerne på dit apotek efter vejledning.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Apotek informerer: Rød og blusset hud' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER