MAMMA DOC krigslæge på mission…

MAMMA DOC krigslæge på mission…

24. marts 2012 - kl. 1:44 - af

Den 3. oktober udkom den 304 sider store bog på Gyldendals forlag, og ja der finder massevis af krigshistorier fortalt af danske soldater i uniform, men det er sjældent, at vi får et indblik i krigen fra en anden synsvinkel. Det sker nu med bogen MAMMA DOC, hvor den erfarne krigslæge Wiera Lorentzen fortæller om sine oplevelser som læge tæt ved fronten.

Historien er fortalt til journalisten Søren Flott, der på fineste vis gengiver de oplevelser Wiera Lorentzen har haft, når hun har arbejdet på bl.a. Balkan, i Irak og Afghanistan. Det er en dramatisk og nærværende fortælling med stærke holdninger til og beretninger om, hvad der sker, når danskerne drager i krig.

Grusomhederne, frustrationerne, magtesløsheden og følelsen af ikke at have gjort nok for ens kammerater og de civile blev for mange en giftig cocktail. Bendt har fortalt mig, at når vi udsendte kom hjem fra Balkan, var det med stenansigter uden antydning af følelse. Vores øjne var døde, og vi havde allermest lyst til at glemme alt det vi havde oplevet.

Værst af alt var Forsvarets indsats overfor de traumatiserede soldater – eller mangel på samme. Når man hører om tidligere soldater, der lever i skoven eller pludselig går amok med et gevær, så er der mange gange tale om veteraner fra Balkan. Sårene, de fik på sjælen dengang, blev aldrig behandlet tilstrækkeligt, og derfor har de aldrig fået chancen for at hele, og det har vi set resultaterne af lige siden – også i Irak og Afghanistan”, fortæller Wiera i bogen.

Udover skildringer af Wieras oplevelser med og tanker omkring soldaterne og lægegerningen indeholder bogen en fascinerende fortælling om, hvordan Wiera Lorentzen, der stammer fra polske jøder, endte i Danmark – og hvordan hun ved at blive sendt ud som krigslæge til fronten følger op på en familietradition.

Wiera Lorentzen, som i dag er praktiserende læge i Frederikshavn, har i en lang årrække været tilknyttet det danske forsvar som læge. Det betyder, at hun har været med tæt på fronten, når danske soldater har kæmpet på Balkan, i Irak og i Afghanistan.

Bogen koster 299,95 kr. og er udgivet på Gyldendals Forlag.

SaebyAvis.dk bringer i den kommende uge en konkurrence, i samarbejde med Gyldendals Forlag, om ikke mindre end 5 af de eftertragtede bøger.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'MAMMA DOC krigslæge på mission...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger