Sæby Bibliotek: Sæt din hat som du vil

Sæby Bibliotek: Sæt din hat som du vil

22. marts 2012 - kl. 0:01 - af

Det at gå med hat spreder fest og glæde – Både for en selv og andre!

Marianne Lykke, Sæby er en rigtig hattepige, og i øjeblikket er hun aktuel med en udstilling på Sæby Bibliotek, hvor de besøgende kan få et indblik i hendes sjov Hatte Museum og nye hatte hun selv har fremstillet.

-Det med hatte har altid interesseret mig, fortæller Marianne Lykke, jeg har syet hatte i 25 år og deltaget i diverse kurser. I øjeblikket er det mest filtede hatte, der jeg har kastet min kærlighed på, hvor jeg både strikker og filter hatte og filter også direkte fra ulden. Hattene tilstræbes at være forskellige, bare det at udvikle nye spændende design er en stor fornøjelse for mig. Jeg benytter også gode materialer, gerne ægte perler og sten til pynt, ligesom jeg selv laver filtede roser i silke.

Hattehoved
-Mange siger de har ikke hatte hoved, men sjovt nok havde alle hatte hoved før i tiden. Det med at gå med hat vinder mere og mere frem, forsikre Marianne Lykke, det er ikke kun de kongelige. Nogle vil gerne gå med hat og siger at bare de turde. -Prøv at springe ud i det og tag en hat på, opfordrer Marianne, man bliver lidt ekstra glad af det. Det giver et løft at gå med hat, måske retter man også ryggen lidt mere, forsikre Sæbys glade hattedame.

Fest og farver
-Mine hatte er ikke ”pjat ”hatte, men jeg vil gerne medvirke til et festligt og kulørt indslag i gadebilledet, forklarer Marianne, der også synes, at der kan være lidt stil og elegance over at gå med hat. De fleste af mine hatte er både en hat og hue i et og kan vendes på flere måder.

Marianne Lykke fremstiller også hatte til fester. Ikke nødvendigvis store hatte, måske en lille elegant hat, eller også passer det bedre med en blomst i håret! -Der skal ikke så meget til, før det virker lidt mere festligt. Når jeg syr en kjole eller dragt til mig selv, bliver der altid til en lille hat, fortæller hun.

Sjove oplevelser
Hobbyen med hatte giver også sjove og pudsige oplevelser i hverdagen. F.eks. har hun ofte erfaret, at mange mænd gerne så deres kone gå med hat, og prøver ihærdigt, at overtale hende eller forære hende en hat. –Der er også de tilfælde, hvor konen meget gerne vil have en hat, men så vil manden ikke følges med hende, fortæller Marianne Lykke. Personligt har hun oplevet, at mænd kigger en ekstra gang, når man går med hat, og det føles også lidt som om, man måske får mere service i forretningerne, smiler Marianne Lykke.

Selv har hun ingen ønsker om at påvirke nogen til at gå med hat. –Det drejer sig om, at vi har det godt og føler os godt tilpas, understreger Marianne, og slutte med at understrege – Jeg har intet ønske om at vise mig frem, jeg kan bare li’ at gå med hat og måske være med til at give nogen en oplevelse, og lidt fest og glæde her i livet, slutter Marianne Lykke.

Udstillingen på Sæby Bibliotek kan ses frem til 1. maj.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Bibliotek: Sæt din hat som du vil' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger