Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

21. marts 2012 - kl. 0:02 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Historisk høj eksport

Danmark

I januar måned steg danske virksomheders eksport af varer ganske pænt. Fra december til januar voksede eksporten således med 2,2 %. Det giver fire måneder i træk med eksportfremgang, og det bringer eksportindtjeningen op på alle tiders højeste niveau. Virksomhederne eksporterede i januar varer for 52,4 mia. kroner, hvilket dermed slog den hidtidige rekord fra maj sidste år, hvor der blev eksporteret varer for 51,7 mia. kroner. En stor del af fremgangen i januar skyldes større indtjening fra eksporten af olie og energi, som bliver løftet af en højere oliepris. ”Renser” vi eksporten for eksporten af olie, er fremgangen mere beskeden. Når eksport af olie og energi fraregnes, så steg eksporten blot 0,3 % i forhold til december.

Inflationen var uændret 2,8 % å/å i februar, hvilket var en anelse højere end ventet. Opgørelsen af inflationen i februar er altid ekstra usikker, fordi det kun er den ene gang om året, at udviklingen i huslejerne bliver regnet med. Vi havde forventet, at væksten i huslejerne havde været lavere end de 2,6 %, som dagens tal viste, og derfor kun forventet en inflation på 2,6 %. Overordnet set er det dog stadig kombinationen af dyrere energi og højere afgifter, der er forklaringen på, at vi har så høj inflation, selv om økonomien kører i et temmelig lavt gear.

Renter

Sidste uges udvikling på de amerikanske rentemarkeder kan meget vel markere en vending. Således steg de lange amerikanske obligationer i sidste uge, og de 10-årige statsobligationer er nu tæt på niveauet fra oktober sidste år. De stigende renter har rod i den begynde optimisme der har kunnet spores den seneste tid. Således viser nøgletallene fremgang, aktiemarkederne stiger og den amerikanske centralbank antyder, at de pengepolitiske lempelser er ovre for denne omgang. De europæiske renter fulgte ikke samme udvikling, hvorfor spændet mellem amerikanske og tyske 10-årige renter er udvidet betydeligt. Det ser således ud til, indtil videre, at være et isoleret amerikansk fænomen med stigende lange renter. Situation i Europa er formentlig endnu for skrøbelig til at igangsætte samme udvikling. Kigger vi fremad, så vil de amerikanske lange renter formentlig fortsætte udvikling, om end i et langsomt tempo, og med en gradvis bedring af den europæiske økonomi vil de europæiske renter med tiden følge efter.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER