Skal miljøet på Sæby Havn spoleres?

Skal miljøet på Sæby Havn spoleres?

20. marts 2012 - kl. 0:19 - af

Sæby Sejlkub raser over Frederikshavn Kommune, der har planer om at give tilladelse til byggeri af en del høje huse på havnen, fortæller TV2Nord.

Skal miljøet på havnen helt forsvinde eller ødelægges? Det er hvad resultatet kan blive, hvis planerne om at bygge fem etager høje beboelses ejendomme på nogle af de tomme grunde på havnen.

Et 12.000 kvm. stort boligområde, hvor mange af husene kommer til at ligge tæt på kajkanten, er det forslag som lige nu er i en for-offentlighedsfase, og et forslag som er skitseret fra Frederikshavn Kommune.

Formanden for Sæby Sejlklub, Erik Bach, fortæller til TV2Nord: ”Jeg synes, det rabler helt for dem i Plan- og Miljøudvalget. At man kan finde på at bygge femetagers boliger nede på havnen her, så det kommer til at ligne havnefronten i Aalborg. Og samtidig kunne jeg godt tænke mig at vide, hvor man har tænkt sig, at vi skal have vores både til at være, når det er vinter, og bådene trukket på land”?

15 kommentarer til “Skal miljøet på Sæby Havn spoleres?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

15 kommentarer til “Skal miljøet på Sæby Havn spoleres?”

 • Dennis Thomsen

  Nu er dette forslag endnu ikke godkendt …. men inden det matte blive godtkedt boer det udloese en massiv kritik af os selv og vores valgte polittikeres tilsyneladende mangel paa doemmekraft. Jeg tror ikke at der er ret mange af os der synes at Saeby Strand Byggeriet forskoenner dette omraade, som oprindelig var planlagt til at skulle huse rigtig flotte og meget lavere huse/bygninger, i et saerdels naturskoentomraade, end det bombastiske lejlighedskompleks der nu bygges paa omraadet (bygningerne udseende i sig selv naturligvis kan diskuters).

  Vi maa dog ikke regne med, at al havnenaert omraade til evig tid kun skal bruges til at opbevare af vores sejl- eller motorbaade (jeg har selv en baad), det vil naturligvis vaere det skoenneste, men til en havn boer der vaere plads til at der opbevares og/eller klargoeres baade ellers kommer den del af det faste miljo paa havnen til at forsvinde.

  At planlaegge flere (mere eller mindre passende) og bombastiske ejer- eller lejelejligheder direkte paa Saeby havn eller det omkringliggende omraade vil vaere en eklatant fejl, som vi helt sikkert vil komme til at fortryde mange aar fremover.

  Istedet for en klagesang over disse forhold paa et endnu delvist usikkert grundlag, vil jeg istedet opfordre alle der har interesse i vores flotte havn (det burde vaere naesten os alle i Saeby) til at komme med forslag til vores politikkere havd havnen saa skal bruiges til ?

  Der skal noget mere erhverv igang paa havnen ellers er den eneste loesning for at kunne kapitalisere omraaet, netop at udlaegge det til bolig, hotel eller butiksomraade. Og tro at vi faar lov til at lade omraadet ligge mere eller mindre ubrugt hen store dele af aaret fremover tror jeg ikke paa kommer til at ske.

  Men det er ikke nogen let oevelse, hvis dette var tilfaeldet er jeg sikker paa at vores folkevalgte havde taget denne istedet for forslag om boliger som for mig at se bare er en let loesning paa en meget mere kompleks problemstilling.

  Og ja der er flere grunde til at Saeby har saa mange turister der besoeger os hvert eneste aar MEN havnen er for mig at se en af de stoerste attraktioner som vi har.

  Dennis Thomsen

 • Per Kempff-Nordkap

  Sæby er nu ved at få sig sin egen hel private”Lille Strand”, som vi har det her i Skagen. Til vor ” Lille Strand” har borgerne på alle demokratiske, voksne og civiliserede måder sagt : vi vil ikke ha’ det. Det er for stort og for højt og det truer de egentlige havnerelaterede aktiviteter.

  Sæby havne udvidelse lyder i sig selv som en spændende idee – vi elsker at bo ved vandet. Men at etablere et lille Manhattan som indgangen til en skøn velbevaret købstad, vil ødelægge de proportioner som byen iøvrigt har.

  Vore erfaringer er, at der skal et betydeligt pres på bare at få modificeret et forfærdeligt projekt. Kommune vælger altid at lytte til det, der er for stort, for højt og slet ikke i overenstemmelse med den befolkningsudvikling, der er i de respektive byer – man kan undrende spørge: hvor får de det fra.

  Set fra Skagen ødelægger kommunen en god ide med den indbyggede grådighed efter en kortsigte mulig gevinst men med sikker langsigtet ødelæggelse af bevaringsværdige værdier.

  Der burde laves en herlighedsvurdering af hele projektet i lighed med VVM-redegørelse. Således alle på et rimeligt sikker grund kan sige – Sæbys herlighed den bliver bedre ved det projekt

  God kamp
  Skagen tilbage til Skagen

 • Søren Christensen

  Jeg vil give medhold i, at byggeri i fem etager på Sæby Havn vil virke for voldsomt. Jeg kan nu heller ikke forstå, at der skulle være behov for flere velhaverboliger i Sæby, har der ikke været døje nok med afhænde de sidste velhaver-residenser på Sønderstrand?
  Med hensyn til vinteropbevaring af sejlernes både, vil jeg foreslå hr. Erik Bach og de andre medlemmer af sejlklubben, at man finder et areal uden for byen, hvor bådene kan stå om vinteren. Det er ikke just en pryd for øjet, når den ene plimsoller efter den anden står og fylder op. Desuden kan man dårligt komme omkring med bilen hvis man skulle have lyst til at holde og nyde udsigten på havnen. Alternativt kunne I hver især opbevare båden på egen matrikel, hvis kællingen i huset da vil give lov.

 • Som jeg skrev på “Sæby tilbage til Sæby” på Facebook:

  Så maser Frederikshavn’s Kommune, igen byggeplaner ned over hovedet på Sæbynitterne, og vil praktisere et byggeprojekt, der kun kan sammenlignes med de glas-mastodonter, der er opført i bl.a Københavns Havn..!
  Der er bare den forskel, at Sæby’s havn, ikke tilnærmelsesvis har kapacitiet til velhaver-mastodonter, i samme omfang som vores hovedstad..!

  Et rungende NEJ til sådan et projekt, skal lyde hérfra..!

  Jeg håber, at andre Sæby-borgere, med samme mening, har det mod der skal til for at kæmpe med, i denne ulige kamp..

  Venligst

  Lene Bach (Blomsten)

 • Steffen Pedersen

  *Søren Christensen

  Jeg har svært ved at se din holdning til dette “problem” du beskriver.

  Det at både kan blive taget op og stå på kajen for så kan man da se det er en havn vi har og ikke en udkigspost som du nærmest beskriver det til at være fordi du ååh så gerne vil sidde i din bil og kigge ud over havnen.

  Grib jernhesten og kør ned på havnen på den, nyd luften og vinden ved havnen. (Selvfølgelig hvis du lider af gangbesvær eller af anden handicap som gør at det ikke er muligt at cykle eller gå så beklager jeg også er man selvfølgelig mere end undskyldt for netop at tag bilen)

  Men jeg mener ganske enkelt at man skal lukke en del af havnen af også gøre dette område forbeholdt for medlemmer af sejlklubben.

 • Jamen er det ikke typisk, alt det der skæmmer kommer til sæby og alt det der giver lidt liv i hverdagen bliver lavet i frederikshavn, hvorfor ødelægge et havneområde som bliver besøgt af mange lokale samt turister i sommerperioden, jo for det kan jo være at man kan ødelægge så meget at turisterne finder andet sted at komme i sommerperioden, så kan man jo i byrådet sidde og gnide sig i fingrene og sige til hinanden, se nu har vi igen ødelagt noget i Sæby, og se selv turismen forsvinder der ude fra. Men vi har da givet lov til at opføre huse/lejligherder som står tomme og det er nok derfor at turisterne bliver væk for det skæmmer jo området, så det er da sæby´s eget problem at de mangler turister. Hvad med at opføre nye huse/lejligheder på deres egen havneområde eller ude ved rønnehavnen, så kan de selv føle hvad det vil sige at ødelægge et sted hvor folk nyder sommeren, men nej det kan jo ikke gå for så skæmmer de jo deres egen by.

 • Søren Christensen

  *Steffen Pedersen

  Jeg er ganske vist ikke gangbesværet eller handicappet, men drejer ofte omkring havnen på vej hjem fra arbejde.
  Men man burde nok i særlig grad tænke på forholdene for de gangbesværede og handicappede, idet Sæby som bekendt er Frederikshavn kommunes pensionist-ghetto.

 • Da Sæby og Omegns Bevaringsforening… i Manegen/Sæby, d. 26-3-12…afholdt Generalforsamling…og efterfølgende lagde op til offentlig debat…blev både undertegnede, og mange andre, dybt forbløffede…og også skuffede..!
  Skuffede over en total udeblivelse af lokale og/eller kommunale politikere, til et så vigtigt møde i kommunen..

  Både af dem, vi har stemt på, og dem som vil ødelægge alt andet, end deres egen “baghave”..!

  Mødet var forøvrigt meget oplysende for de af os, der ikke kender til alle detaljer omkring det storbyggeri rundt i Sæby, der allerede er i støbeskeen hos planlæggerne..

  Måske skal vi tolke det…at I politikere ikke mødte op…som et skjult NIK til det/de projekt (-er), som vi er mange, der siger NEJ til..!

  Ikke fordi, vi ikke vil være med til fornyelser i Sæby..Det ønsker vi nemlig hellere end gerne…men det skal da være fornyelser, som der er fremtid i…og ikke u-igennemtænkte projekter, der kun gavner visse (velkendte) byg-herrer og deres bagland.

  Det skal bare ikke ske..!

  At placere et såkaldt DUBAI-byggeri, på et af Sæby’s mest sårbare steder, er en hån mod alle Sæby-nitter..! Mod havnen’s beboere.

  Og ovenikøbet…fortsætte ødelæggelsen på andre sårbare steder i Sæby, i stedet for at lytte til de Sæby-borgere,der har den viden og ekspertice, der skal til, for at det kan blive helstøbt, med de hensyn, der er nødvendige, for ikke at sætte en borger-flugt i gang. Samt skræmme nye bosættere, og turister væk…

  Er hensynet til de store bygherrer, større, end hensynet til dem/os, der skal blive og betale skat til at byen kan leve videre…?

  Nu…og især i fremtiden..

  Venligst

  Lene Bach (Blomsten)

  Stifter og leder af: “Sæby tilbage til Sæby”

  Stifter og leder af: “Syg i Frederikshavn Kommune”

 • Jeg undrer mig over at nogen mener at den gamle fiskefabrik er en del af det skønne miljø på havnen? I stedet for bare at blæse i øvhornet, hvad så med at komme ud af hullerne med et andet forslag. Jeg tvivler stærkt på at turisterne vil løbe skrigende væk fordi der laves et nyt byggeri der hvor der nu er grimme industri lokaler. Det er da logik at ejeren af matriklen vil prøve at få lov at bygge så højt som muligt. Det kan man jo så have sin mening om. Mener man at gamle rustne bådtrailere og opklodsede lystsejlere forskønner området? Ikke her. Tag jeres skrammel hjem om vinteren, men så bliver haven jo fyldt op med slibestøv fra bundmaling, nej føj.

 • Hardy Wounlund

  Er kraftigt imod den “nye” tankemåde om havnen, det er sku synd at det skal ødelægges, men skal de gamle bygninger ned, ja så kunne man jo bygge noget grønt område dernede, synes vi har nok af butikker der lukker i Sæby efter en kort periode, og for mange tomme lejligheder, de bliver jo nok heller ikke billige så alm. mennesker kan bo i dem.

 • Den gamle fiskefabrik er ikke det kønneste på havnen, men har med fornuft, været brugt til erhverv, der på den måde har været med til at holde liv på vores dejlige havn.
  Vil man rive det ned, skal et storby-byggeri da ikke være med til at skubbe disse erhverv, ud af havnen.

  De mange lystbåde hører med til en havn, og kun én, der ikke kender til livet på en rigtig havn, kan udtale sig hånligt om den slags..
  Iøvrigt betaler lystsejlerne jo en betydelig sum, for at have disse…ofte smukke både, liggende.. Og er dermed, med til at financiere vedligeholdelse af havnen..
  Tager de dem væk fra havnen, mistes disse indtægter, desværre…

  Turister, der er kommet igennem generationer…netop på rund af havnen’s eksisterende miljø…vil i stor udstrækning forsvinde, da et miljø-fattigt Dubai-byggeri vil fjerne dette skønne og tiltrækkende særpræg..
  Og SÅ får vi et spøgelses-agtigt og goldt “miljø”, som er kendetegnende for flere af landet’s storby-havne .. ;-(

  Jeg ved, at vi er mange, der ikke accepterer denne ødelæggelse, men til gengæld forventer, at beslutnings-haverne finder en miljø-venlig løsning, som vil gavne både beboerne på havnen, lystsejlerne, og turisterne..

  “Øv-hornet” er slet ikke dækkend for den korrekte beskrivelse, for et så stort og massivt overgreb, på en lille levende by og den’s samfund..!

  Venligst

  Lene Bach (Blomsten)

  “Sæby tilbage til Sæby”

  “LISTE H”

 • Mette Gregersen

  Jeg er også imod al det nybyggeri.
  Bevar det gamle Sæby og sæt det hellere i stand i samme stil . Alt det nymodens moderne byggeri kan jeg ikke se nogen fordel i.
  Man kan se det samme ske for det smukke gamle sommerhusområde, her bygges der også i moderne stil og højere end i “gamle dage” . Det er synd.

  Der står i forvejen store mega dyre lejligheder tomme på havnen – hvad skal vi med flere?

  Sæby er kendt for at være en bette hyggelig by og skal ikke hverken udbygges eller gøres mere moderne. Det skal være den samme bette Sæby som den er kendt for.

  Det andet er helt ude i hampen og pengene kan nemt bruges andre steder – som f.eks at gøre byen mere handicapvenlig.

  Det ses også i boligforeningen der bare bygger og bygger og slet ikke vedligeholder det de allerede har. Stilen forsvinder, det “gamle look” ødelægges totalt.

  Fortsat god påske.

  Hilsen Mette

 • Tage Johannesen

  Få for fanden det byggeri op at stå!!!!
  Os,vores børn & børnebørn kan jo ikke leve af, at gå og hygge os i en “bette – gammel by som for hundrede år siden”.
  Nej se fremad – byd fremtiden velkommen til Sæby.

 • @ Tage Johannesen: Hvordan har du forestillet dig at dig og dine børn skal kunne få en indtægt af privat byggeri ? Medmindre du er blevet lovet arbejde eller er fremtidig medejer af projektet så er det mere end vanskesligt for mig at se nogle fordele ved det. En stor del af turisterne kommer netop fordi sæby ikke er et kommercielt mareridt (endnu) – og dem(turisterne) og den medfølgende omsætning vil du gerne afhænde for at nogle få kan få en pompøs privatbolig med havudsigt ? Byg dit lort et andet sted !

 • Poul Sørensen

  Der mangler kun 10 hav vindmøller ved indsejlingen. Så er det så kaotisk som det kan være. Kan ikke laves være. Opfordring til de Sæbynittter der er intereseret i Sæbys fremtid. Mød op til møde i manegen. Det er ikke kun for dem der bor ved havnen, men alle, som er glad for Sæby.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skal miljøet på Sæby Havn spoleres?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger