Bjarne Nielsen Brovst & Jørgen Pyndt fortæller

Bjarne Nielsen Brovst & Jørgen Pyndt fortæller

19. marts 2012 - kl. 8:45 - af

Manegen – Sæby Kulturhus: mandag den 26. marts kl. 16.00.
Sæby Bibliotek får besøg af makkerparret bag den populære TV-serie ”En god historie”, som de to, de seneste par år har arbejdet sammen om. Begge er de flittige foredragsholdere og fortællere – nærmere præsentation er vel næsten overflødig?

En god historie
Højskolemanden og forfatteren Bjarne Nielsen Brovst og journalisten, TV-manden og forfatteren Jørgen Pyndt har sammen lavet fortællingen om TV-serien ”En god historie”, hvor de viser klip fra de efterhånden mange udsendelser – og hvor de fortæller om mennesket bag den gode historie.
Der vil bl.a. blive fortalt om fyrtårne i dansk litteratur som Johannes V. Jensen, Herman Bang, Gustav Wied, Erik Aalbæk Jensen, Hans Lyngby Jepsen, Knuth Becker, Hans Kirk og mange, mange flere – blandt dem digteren Knud Holst fra Løkken, som efter de tos opfattelse fortjener en mere hæderfuld plads i nyere dansk litteratur end den, der er blevet ham til del.

Mennesket bag
Udover en lang række af de store forfatter, vil Bjarne Nielsen Brovst og Jørgen Pyndt også fortælle om de originaler og livskunstnere fra Bjarne Nielsens Brovst´ bøger om hjemegnen i Han Herred: ”Alverdens Kasper”, landbetjenten ”Røde Villy”, ”Bette Lamberth”, ”Vibe Oscar”, ”Slideren” og ”Marianne Sødeste”. Senest har det rejsende makkerpar også kastet sig over den vidunderlige fortælling om den bomstærke krøbling ”Tordenkalven”, som blev en mytologisk skikkelse i Himmerland i sidste halvdel af 1800-tallet, ikke mindst takket være Johannes V. Jensens formidable novelle om ham i ”Himmerlandshistorier”.
-Vi lægger vægt på at give publikum en blanding af humor og alvor, og vi brænder ganske enkelt for at fortælle alle de gode historier, som det er vigtigt at fastholde i en tid, hvor ånden netop IKKE er til at fastholde, men hele tiden bare komme hurtigt videre“, siger Bjarne Nilsen Brovst og Jørgen Pyndt om deres foredragstourne.

Fri entré
Arrangementet afholdes i Manegen Sæby Kulturhus. Billetter til arrangementet er gratis og kan hentes eller reserveres på Sæby Bibliotek, tlf. 9845 9300.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Bjarne Nielsen Brovst & Jørgen Pyndt fortæller' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger