Spændende foredrag hos Saltlandets Historisk Forening

Spændende foredrag hos Saltlandets Historisk Forening

17. marts 2012 - kl. 0:02 - af

Torsdag den 15. marts en aften med foredrag ved tidligere museumsinspektør ved Hals Museum, cand.phil. Henrik Gjøde Nielsen, ph.d.-stipendiat ved institut for Kultur og Globale Studier, Aalborg Universitet.

Med udgangspunkt i Nazitysklands besættelse af Danmark den 9. april 1940, kom vi på en tur de force i Nordjyllands besættelseshistorie: Vi hørte om verdenshistoriens første angreb med faldskærmstropper, der netop skete i Nordjylland 9. april 1940, om den gryede modstandsbevægelse og samarbejdspolitikkens sammenbrud den 29. august 1943, om vidtløftige planer for et nordjysk invasionsbrohovede, om de store tyske fæstningsarbejder på øst – vestkysten og feltmarskal Rommels besøg i det nordjyske, flugten til Sverige. Om nordjyder i tysk tjeneste på fjerne fronter, om sammenbruddet den 5. maj 1945 og en forsvundet krigsforbryder, om landsforrædere, retsopgør og henrettelser i besættelsens kølvand og meget mere, alt med en særlig nordjysk vinkel, der ofte havde nationale konsekvenser. – Vi kom hele Nordjylland rundt, og naturligvis også til Sæby, fortalte Thorkild Søndergaard til SaebyAvis.dk.

Til slut blev der stillet mange spørgsmål som blev besvaret.

Det blev en god aften for de fremmødte.

T. S.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spændende foredrag hos Saltlandets Historisk Forening ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger