Mildere vinde med lyspunkter i Sæby

Mildere vinde med lyspunkter i Sæby

17. marts 2012 - kl. 0:19 - af

Det gik fornuftigt i 2011 trods lav vækst og lav økonomisk aktivitet. Men dog lidt mildere vinde og mindre krisesnak. Så set med økonomiske briller blev året præget af afmålt optimisme, så det får alt i alt en middel karakter – måske endda med en lille pil op.

Sådan lød det overordnede budskab i den lokalberetning, centerdirektør Jan Gudiksen aflagde på aktionærmødet i Spar Nord Bankområde Sæby torsdag aften i Sæby Fritidscenter.

Samtidig udtrykte han tilfredshed med, at de samlede indtægter i bankområdet blev på 52 mio. kroner.

-Vi kunne også vi mærke, at der ikke er så meget gang i hjulene som for nogle år siden, fastslog Jan Gudiksen, der samtidig understregede, at der også er mange lyspunkter i bankområde Sæby:

Nordmark Maskinfabrik har bygget nyt og udvidet kraftigt og er blevet belønnet med prisen ”Vækst”. Sæby Fiskeindustri varsler udvidelser og yderligere ansættelser. Danish Crown har fået tilladelse til at slagte flere svin og kan dermed fastholde og måske udvide medarbejderstaben. Trans Lyft i Dybvad bygger til og udvider produktionen. Frederikshavn Boligforening er i fuld gang med at opføre nye, spændende og energirigtige lejeboliger med attraktiv beliggenhed i Sæby.

Jan Gudiksen glædede sig over, at Bankområde Sæby sidste år havde en tilgang på 330 nye kunder, der samlet tilførte banken flere forretninger end de kunder, man mistede. En undersøgelse har vist, at på en skala fra et til fem (meget tilfreds) ligger bankområdets kunder med et gennemsnit på 4,4.

-Det synes vi faktisk er flot, fortsatte direktøren, der oplyste, at forretningsområdet på udlånssiden var på godt 711 mio. kr. efter en tilbagegang fra 2010 på knap 78 mio. kr., der hovedsagelig skyldes nedgang i garantier på godt 64 mio. kr. som følge af, at ekspeditionstiderne hos tinglysningen er blevet normaliseret, men også at specielt erhvervslivet trækker mindre på driftskreditter.

Til gengæld var der en fremgang på godt 26 mio. kr. på indlån på grund af øget opsparing hos specielt privatkunderne, men også en øget indsats fra banken om at tiltrække indlån via specielt højrenteprodukter.

Samtidig er omkostningssiden blevet tilpasset det lavere aktivitetsniveau.

I sin beretning glæde Jan Gudiksen sig over, at udsigterne for landbruget er en del lysere, end de har været længe – både for mælke- og svineavlere samtidig med, at det stadig ser fornuftigt ud for planteavlerne.

Direktøren oplyste, at der sidste år i Bankområde Sæby blev afviklet hele 17 kundearrangementer med tilsammen ca. 750 deltagere. Han tilføjede, at Bankområde Sæby har fået sin egen helt lokale Facebook-side, og er involveret i omkring 25 lokale foreninger med sponsorater.

Spar Nord Fonden uddelte sidste år i Bankområde Sæby i alt 338.347 kr. til bl.a. en lang række foreninger.

Jan Gudiksen sluttede med at sætte ord på fremtidsplaner og forventninger. På kundesiden er målet 65 flere og økonomisk et resultat, der vil være omkring fire procent bedre end i 2011.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mildere vinde med lyspunkter i Sæby ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER