Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

13. marts 2012 - kl. 9:35 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Positive tendenser i industrien

Danmark
Dansk industri har fået en flot start på 2012. I januar måned voksede industriens produktion yderligere, og det er dermed tredje måned i træk med vækst i produktionen. Produktionsniveauet ligger dog fortsat under højderne fra foråret sidste år, hvor ordrerne strømmede ind. Det var inden eskaleringen af den europæiske gældskrise ramte dansk økonomi. Alt i alt, så viser de seneste nøgletal, at dansk industri i øjeblikket er i fin form. Baggrunden for industriens flotte fremgang er, at de danske virksomheder er i stand til eksportere. Størstedelen af industrifremgangen er frembragt af øget efterspørgsel fra eksportmarkederne. Til gengæld ser det lidt mere sløjt ud med efterspørgslen fra hjemmemarkedet. At de danske virksomheder er i stand til at eksportere er et rigtig godt tegn for dansk økonomi. I øjeblikket gennemgår flere af de vigtigste eksportmarkeder i euroområdet og Sverige nemlig en økonomisk nedtur. De vil normalt betyde faldende efterspørgsel efter danske varer, men ikke i denne omgang. Kigger vi fremad, så er små tegn på bedring på eksportmarkederne. Samtidig er der fortsat god tyngde i ordrebøgerne – særligt på grund af ordretilgang fra eksportmarkederne. Vi kan derfor godt vente yderligere fremgang for industrien de kommende måneder.

Renter
Den Europæiske Centralbank (ECB) valgte på deres rentebeslutningsmøde i sidste uge at fastholde de ledende europæiske renter på det nuværende niveau. Umiddelbart er der udsigt til, at ECB vil fortsætte denne linje og holde renterne uændrede et godt stykke tid endnu – formentlig helt frem til starten af 2014. Det vil, alt andet lige, smitte af på de danske renter, som vi dermed også kan vente vil forblive lave et godt stykke tid endnu.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER