Eneste rideklub med voltigeringshold ligger i Skæve

Eneste rideklub med voltigeringshold ligger i Skæve

13. marts 2012 - kl. 12:06 - af

Skæve rideklub holder den 31. marts kl. 13.00 Åbent Hus på ridebanerne på Skævevej 99. Det er vores håb, at mange vil benytte lejligheden til at kigge forbi klubben og se opvisning i voltigering fra kl. 14.00. Det er planen at starte et nyt hold medio april som den eneste klub i Nordjylland, fortæller Linda Kolby.

Hvad er voltigering?
Voltigering er akrobatik på ryggen af en galoperende hest og udøves enten som holdsport (gruppevoltigering) eller som individuel (enkeltvoltigering). Hesten longeres af en longefører i en taktfast galop. Deltagerne hopper fra jorden op på hestens ryg og udfører én eller flere obligatoriske øvelser, enten enkeltvis eller flere ad gangen. Udover voltigernes øvelser på hesten, bedømmes også hestens galop og longeførens evne til at longere hesten korrekt.

Alle kan være med. Du behøver ikke en hest og du behøver ikke at kunne ride! Vigtigst er det, at du kan lide heste, er vild med at bruge din krop og elsker at have det sjovt sammen med andre – lidt mod skader heller ikke. Starter man fra barns ben, kommer det ofte ganske af sig selv, og sammen med den tillid og ansvarsfølelse, der kommer af at voltigere i en gruppe, er det en sport med unikke muligheder.

I gruppevoltigering deltager piger og drenge i samme gruppe, og gennem træning og konkurrence opnås et kammeratskab, som er helt enestående. En gruppe består normalt af 8 voltigerere plus en reserve, en hest og en longefører. Du kan blive enkeltvoltigerer fra det år, du fylder 14, og enkeltvoltigeringskonkurrencer afholdes som den eneste ridedisciplin for mænd og kvinder særskilt. En enkeltvoltigerer skal selvfølgelig også bruge en hest og en longefører. Det er longeførerens opgave at styre hesten i longen, mens den går rundt på volten i galop og samtidig sørge for, at hesten går i en jævn galop, mens øvelserne udføres.

– Vi håber at se rigtig mange til arrangementet, slutter Linda Kolby.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Eneste rideklub med voltigeringshold ligger i Skæve' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER