Opfordring: Giv den kræftramte valget

Opfordring: Giv den kræftramte valget

10. marts 2012 - kl. 6:42 - af

Sådan lød budskabet, da Conni Neppe, på Kræftens Bekæmpelses årsmøde tirsdag den 6. marts holdt foredrag.

”Jeg er ikke som de andre, jeg er noget for mig selv – ja, det kunne alle se, der kom i min butik”, sådan indledte Conni Nepper, Dybvad sit foredrag tirsdag aften hos Kræftens Bekæmpelse. 60 fremmødte oplevede et humoristisk, sprudlende og livsglad menneske, der havde noget på hjertet, et klart budskab til omverden om ”det svære møde med en kræftramt”.

”I der er kommet her i aften har taget stilling til, at ville møde en kræftramt, men jeg kan godt forstå, det kan være svært, og det mærkede jeg tydeligt, når kunderne i min butik ikke kunne se mig i øjnene, men kiggede alle andre steder hen.  Det gjorde så ondt i mig, at man ikke ville mig, sådan som alle tidligere havde villet mig, da jeg spillede landsholdshåndbold og skrev autografer og skulle røres ved. Jeg var jo ikke farlig og havde ikke gemt mig – tværtimod – og indeni var jeg jo stadig den samme Conni, så hvor var næstekærligheden henne”?

Dette lille oprør i maven blev siden hen omsat til en artikel i Østvendsyssel folkeblad, hvor Conni fortalte om sin sygdom og de tabuer og myter, der er omkring at møde en synlig kræftramt og hvordan hun selv gerne ville imødekommes. Artiklen blev en positiv oplevelse, der siden har givet hende megen positiv feedback.

Hendes klare budskab til os andre er, at vi skal give den kræftramte valget i mødet, vi er forskellige som mennesker og derfor er det vigtigt, at kunne give den kræftramte et valg. ”Vil du tale om din sygdom, eller vil du gerne være fritaget” og som kræftramt kan man godt tage stilling til dette spørgsmål.

Håndboldspilleren, pædagogen og kioskdamen Conni Nepper er ikke som vi andre og hvilket held, for netop hun bryder grænser med sine holdninger og budskaber, denne aften serveret med stor humor, smil på læben, men også med en alvor der bunder i egne svære oplevelser som synlig kræftramt.

En kommentar til “Opfordring: Giv den kræftramte valget” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Opfordring: Giv den kræftramte valget”

  • Edel Sørensen

    Var så heldig,selv,at opleve Conni fortælle om sine oplevelser,fra hun fik kræft første gang og til nu.DET gjorde hun rigtig godt,der var både alvor og humor i hendes beretning,og, som gav os der var til stede noget,at spekulere over.Mange af os har oplevet kræft i familien,og kan nikke genkendende til meget af det Conni fortalte. Så DERFOR STOR TAK til Conni.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Opfordring: Giv den kræftramte valget' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER