Hørby Ungdomsskole fylder 40 år – og bliver til efterskole

Hørby Ungdomsskole fylder 40 år – og bliver til efterskole

9. marts 2012 - kl. 11:09 - af

Når Hørby Ungdomsskole i dagene 9-11. april fejrer sit 40-års jubilæum vil en af begivenhederne være, at skolen skifter navn fra ’Hørby Ungdomsskole’ til ’Hørby Efterskole’. Betegnelsen for skoleformen er i dag ’efterskolen’, hvorimod navnet ungdomsskole næsten udelukkende benyttes i forbindelse med det kommunale tilbud om frivillig ungdomsundervisning.

Ungdomsskolenavnet var tidligere den foretrukne betegnelse for en nyoprettet kostskole for de 14-18 årige, men gennem forskellige lovændringer blev ordet ’efterskole’ mere og mere fremtrædende, og således er Hørby Ungdomsskole faktisk den senest oprettede skole i Danmark, der kaldte sig ’ungdomsskole’.

– Spørger man eleverne i dag om, hvad de laver, så siger de, at de går på efterskole, hvorimod ingen forholder sig til være på ungdomsskole, fortæller forstander Mogens Vestergård Pedersen og fremhæver, at det i en tid, hvor Google og søgninger på internettet spiller en stor rolle i de unges informationssøgning om efterskoler, er det vigtigt, at en skole kalder sig noget, der falder ind i et normalt søgemønster.

Således vil man ved at søge på noget, hvor ordet ’ungdomsskole’ indgår få oplistet en lang række af de kommunale ungdomsskoler, mens man ved en søgning, der indeholder ’efterskole’ kommer frem til den skoleverden, som Hørby Efterskole reelt hører til.

Navneændringen markeres onsdag den 11. april kl. 1600 med afsløring af nyt navneskilt med logo på skolens facade mod Snedkergårdsvej. Til denne begivenhed inviteres indbyggerne i Hørby samt venner af skolen indenfor til en forfriskning, ligesom der også vil være mulighed for en rundvisning på skolen, der gennem årene har undergået mange store og små forandringer.

Tidligere i jubilæumsugen bliver der for skolens elever afholdt en ’70´er dag’, hvor dagsrytme og fag bliver som det var i den første tid på Hørby Ungdomsskole, ligesom der har været i kontakt til tidligere køkkenleder Emmy Jakobsen, som har været i gemmerne og har fundet madopskrifter frem, så eleverne i 2012 kan opleve, hvad man spiste i 1972.

På selve jubilæumsdagen – mandag den 9. april – der også er 2. Påskedag inviteres eleverne og deres familier til fødselsdagsaften, hvor alle, der har deres daglige gang på skolen fejrer de første 40 år.

Ud over jubilæet er der også før Påske stor aktivitet på Hørby, når den årlige musical ’Muren’ spiller i hallen 28., 29. og 30. marts. I anledning af jubilæet er medlemmer af Hørby Borgerforening i år inviteret til gratis at komme til musicalforestilling på byens efterskole.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hørby Ungdomsskole fylder 40 år – og bliver til efterskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger