Dyrenes Beskyttelse: Lad dyreungerne være…

Dyrenes Beskyttelse: Lad dyreungerne være…

7. marts 2012 - kl. 1:27 - af

Foråret er så småt på vej, og rundt om i den danske natur begynder de første dyreunger at dukke op. Dyreunger ser søde ud, og ofte ser vi dem alene uden deres forældre ude i naturen. Denne kombination gør, at velmenende mennesker ofte kommer dyreunger til undsætning, redder dem og tager dem med hjem. Der er bare det problem, at dyrene ofte ikke er efterladte og i nød.

På Dyrenes Beskyttelses 15 plejestationerne for vilde dyr bliver der lige nu indleveret mange harekillinger og andre dyreunger. Ungerne er blevet fundet af folk, der har set dem sidde alene og derfor har troet, at de var blevet forladt af deres forældre. Det er dog utrolig sjældent, at det er tilfældet, så man ender faktisk med at gøre mere skade end gavn, når man tager en dyreunge med sig.

Skrøne at moderen ikke vil have ungen tilbage
Hos Dyrenes Beskyttelse gør man meget ud af, at få folk til at lade dyreungerne være. Men skulle det ske, at man har rørt ved en unge, så er der mange, der tror, at moderen ikke vil tage den tilbage, fordi den lugter af menneske.
Det passer heldigvis ikke. Moderinstinktet er veludviklet hos dyr, og en mor vil altid tage sin unge tilbage, også selvom vi mennesker har rørt ved den. Så er man kommet til at tage en harekilling med hjem, så skal man skynde sig at sætte den tilbage så tæt på det sted, som man fandt den”. Ungen nok skal finde frem til moderen igen, slutter Torben Pihl, Kredsformand i Dyrenes Beskyttelse.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dyrenes Beskyttelse: Lad dyreungerne være...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger