Nyhedsmagasinet Konsekvens: Havet æder sig ind på kysterne

Nyhedsmagasinet Konsekvens: Havet æder sig ind på kysterne

28. februar 2012 - kl. 1:29 - af

Nyhedsmagasinet Konsekvens sætter tirsdag den 28. februar fokus på kystsikring langs de nordjyske kyster. For hvad kan og skal man gøre for at forhindre at sommerhuse skrider ned over kanten, når den rykker tættere og tættere på.

Hvert år æder havet sig ind mange meter ind på de nordjyske kyster. Senest denne vinter er der forsvundet op mod 20 meter kyst langs vestkysten, ligesom også et område syd for Sæby har oplevet et stort skred som følge af voldsomme storme.

Det er især områderne omkring Nørlev Strand og Kjul i Hjørring Kommune samt Skagen og Sæby i Frederikshavn Kommune, der er udsatte for naturens ubarmhjertelige kræfter og med det til følge, at mange meter kyst gennem tiderne er forsvundet. Hvad skal man gøre ved det, og skal man overhovedet gøre noget ? Spørgsmålene er aktuelle, efter mange og kraftige storme denne vinter, hvor flere sommerhuse er bukket under og er skredet ud over skrænten.

Aftenens udgave af Konsekvens kigger nærmere på emnet, og med til at diskutere er Hjørrings borgmester Arne Boelt (Soc.Dem.), det lokale folketingsmedlems for Venstre, Karsten Lauritzen og en af de mange sommerhusejere, der er klar med en redningsplan, Christian Hartmann. Vi spørger også Kystdirektoratet, der er den instans, der holder øje med alle kyster, rådgiver kommuner og lodsejere og er myndighed for kystbeskyttelse i Danmark om, hvorfor det er så svært, og hvad der sker, hvis man intet gør eller kystsikrer på den forkerte måde.

Se Nyhedsmagasinet Konsekvens på TV2/Nord i aften den 28. februar kl. 19.30.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyhedsmagasinet Konsekvens: Havet æder sig ind på kysterne ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger