Sæbygaards Venner ønsker sig en handicapelevator

Sæbygaards Venner ønsker sig en handicapelevator

27. februar 2012 - kl. 11:37 - af

Støtteforeningen Sæbygaards Venner arbejder på at forbedre forholdene for handicappede. Etablering af en handicapelevator skal gøre det muligt, at også gangbesværede og kørestolsbrugere, der besøger Sæbygaard Slot, kan se slottet indvendigt, både i stueetagen og på førstesalen med bl.a. riddersalen.

Der er udsigt til grønt lys fra Kulturarvstyrelsen til gennemførelse af et elevator-projekt. Handicaprådet i Frederikshavn Kommune er særdeles tilfreds med udsigterne til, at forholdene på slottet forbedres for de handicappede. Rådets tilgængelighedsudvalg har kraftigt anbefalede de tilladelser, der er nødvendige for, at Sæbgaard kan leve op til FN-konventionen om rettigheder for personer med handicap.

Det bliver ret så bekosteligt at gennemføre handicapelevator-projektet, men støtteforeningen og Sæbygaard Fonden er klar til at søge at skaffe de nødvendige midler, bl.a. fra til diverse fonde.

Nyheden om udsigten til en handicapelevator på Sæbygaard blev givet, da formanden for Sæbygaards Venner, Arne Stoffersen, aflagde beretning på støtteforeningens generalforsamling.

Her fastslog han, at 2011 havde været et fantastisk år for Sæbygaard Slot.

-I venneforeningen er vi stolte af at kunne være med til at kunne bevare et helt unikt stykke kultur i Vendsyssel. Vore ildsjæle gør et stort stykke frivilligt arbejde, så Sæbyaard kan være bæredygtig. Sæbygaard Fonden har delegeret driften ud til vennerne, hvis formål er at skaffe midler, at vedligeholde, at renovere og at gøre nyanskaffelser mulige, sagde Arne Stoffersen.

Af formandens beretning fremgik, at det i rigt mål lykkes støtteforeningen at leve op til formålet. Det oplystes således, at Sæbygaard Slot sidste år fik sit tårnur sat op igen, efter at det i mange år har ligget på loftet. Nu kan man igen høre urets store klokke dagligt. Projektet gennemførtes i et samarbejde mellem fagfolk og venneforeningens ildsjæle.  Have- og græsslåningsfolkene har fået en ny græsslåmaskine, som kører godt tre timer ugentlig i sæsonen. Ildsjælene har kalket kælder og gesimsen slottet rundt, malet, ryddet op, lavet skabe til opbevaring og hytter til Gammel Jul-arrangementet på slottet. Venneforeningens særlige håndværksgruppe har i øjeblikket en ansøgning inde hos Realkredit Danmark om støtte til et renoveringprojekt på vestmuren i slotsgården.

Videre oplyste Arne Stoffersen, at der vil blive anskaffet en hjertestarter til den nye sæson. – Der er jo rigtig mange gæster på slottet hele sommerhalvåret, så det skal føles betryggende at komme her, tilføjede han.

Der blev i 2011 afviklet 31 større arrangementer af vidt forskellig karakter på Sæbygaard. Dertil kommer vielser i storstuen, bryllups- og fødselsdagsfester med mere i riddersalen. Vennerne opstiller borde og stole til alle arrangementer og klarer efterfølgende oprydning og rengøring. Dertil kommer, at støtteforeningens cafépiger står for driften af Sæbygaardcaféen og lægger et stort arbejde i at servere kaffe med mere til besøgende. Caféen har for sjette år i træk fået ”Keep smiling”-mærket.

Formanden udtrykte tilfredshed med samarbejde med to andre herregårde i kommunen, Bangsbo og Knivholt og sluttede sin beretning med at minde om venneforeningens motto: ”Aldrig færdig – men altid på vej”.

Kassereren, Bjarne Hansen, forelagde regnskabet, der balancerer med 151.878 kr. og viser et overskud på 25.079 kr. Egenkapitalen er på 199.597 kr. Bjarne Hansen oplæste også regnskabet for Sæbygaardcaféen, hvis salg blev på 28.650 kr.

Generalforsamlingen, der havde Julius Arenfeldt som dirigent, genvalgte Arne Stoffersen og Bjarne Hansen til bestyrelsen. Også øvrige valg var genvalg.

Per Jantzen orienterede om afviklingen af arrangement ”Gammel Jul på Sæbygaard”, der blev gennemført for fjerde år i træk og gav et overskud på 16.000 kr. Det vil også blive afviklet i år.

Den velbesøgte generalforsamling sluttede med en livlig diskussion om udviklingen af Sæbygaard, herunder samarbejdet med Sæbygaard Fonden.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæbygaards Venner ønsker sig en handicapelevator ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER