Finans: Blandede bolsjer fra Danske Bank

Finans: Blandede bolsjer fra Danske Bank

27. februar 2012 - kl. 9:17 - af

Der var både gode og dårlige nyheder i posen da Danske Bank for nylig aflagde regnskab.

Danske Bank har for nylig aflagt regnskab for 4. kvartal. Et regnskab der var ventet med stor spænding. Og selvom aktiemarkedernes forventning ikke helt blev indfriet, steg kursen ikke desto mindre alligevel i kølvandet på regnskabet.

Et gennemsnit af analytikere havde forventet et overskud på 868 millioner kroner før skat. Men bundlinjen endte på kun 615 millioner kroner. Og det var langt fra den eneste dårlige nyhed. Banken har haft rekordstore nedskrivninger på både private, landbrug og ikke mindst shipping kunder. Men banken bemærker selv, at udlån til landbrugene er i bedring. Og da udsigterne for dansk økonomi ikke er helt så sorte, som visse iagttagere gerne vil gøre dem til, er der også grund til at formode, at tabene på udlån til private og erhverv som helhed vil falde i de kommende kvartaler.

Da selve basisforretningen samtidig viste klar fremgang, var der absolut også lyspunkter i regnskabet. Indtægterne steg med 3 procent, ikke mindst som følge af en øget rentemarginal. Da rentemarginalen er blevet yderligere forøget sidenhen, ser udsigterne på det punkt også ganske lovende ud. Men inden glæden bliver til jubel, skal man bide mærke i, at omkostningerne i den danske forretning steg ganske markant i forhold til forrige kvartal, uden nogen egentlig begrundelse. Så alt i alt et meget blandet regnskab, og selvom kursen som sagt steg ovenpå regnskabet, skal man ikke forvente at aktien får vinger på, før der er tydeligere tegn på, at krisen er inddæmmet.

Disclosure: Claus Forrai ejer aktier i Danske Bank

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:

http://www.finansbureauet.dk/magasin.php

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Finans: Blandede bolsjer fra Danske Bank ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger