Borgernes mening om Nordjyllands fremtid skal høres

Borgernes mening om Nordjyllands fremtid skal høres

18. februar 2012 - kl. 0:11 - af

Regionen har udarbejdet et forslag til Regional Udviklingsplan (RUP). Forslaget bygger på input fra borgere, kommuner, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv. Nu skal forslaget testes hos borgerne.

Den Regionale Udviklingsplan (RUP) er en vision for, hvordan Nordjylland kan blive et endnu bedre sted at bo, arbejde, uddanne sig, drive virksomhed og komme på besøg.

Vi skal stå sammen om Nordjyllands fremtid
Kommuner, uddannelsesinstitutioner og erhvervsliv er allerede inviteret til at kommentere forslaget til udviklingsplanen. Nu gør regionen en særlig indsats for også at få borgernes input.

– Vi skal i Nordjylland være gode til at udvikle og til at arbejde med nye ideer og løsninger. Den globale krise mærkes også i Nordjylland, og det er derfor nødvendigt, at vi inddrager både virksomheder, erhverv, uddannelsesinstitutioner og borgere. Fremtiden berører os alle, så vi bør sammen lægge planen for Nordjyllands fremtid, siger Ulla Astman, regionsrådsformand.

Debat på internettet
Hvad mener du kan få turisterne til Nordjylland? Hvordan får vi flere borgere til at benytte den kollektive trafik? Det er nogle af de spørgsmål, regionen ønsker borgernes svar på. Fra mandag 13. februar til onsdag 16. marts kan borgerne kommentere planen på en ny hjemmesidehttp://www.rupnord.dk.

– Vi ønsker at gøre det nemt og enkelt for interesserede at involvere sig i debatten om Nordjyllands fremtid. Også uden at man behøver at læse hele forslaget til planen. Vi håber, at den nye hjemmeside vil få mange til at debattere forslaget til Regional Udviklingsplan, siger Tommy Tvedergaard Madsen, specialkonsulent.

På hjemmesiden kan borgerne blandt andet svare på spørgsmål om uddannelse og kompetence, erhvervsudvikling og innovation eller infrastruktur og transport.

Dialogmøder 5. og 7. marts
Udover at bruge internettet kan interesserede også møde op på to dialogmøder, som bliver afholdt 5. og 7. marts i Aalborg og Fjerritslev. På de to møder kan borgere og politikere diskutere forslaget.

I april og maj vil regionen behandle høringssvarene, hvorefter den endelige Regionale udviklingsplan 2012 vil blive vedtaget i juni.

Fakta
Forslaget til den regionale udviklingsplan 2012 er udarbejdet efter input fra borgere, kommuner, erhverv og uddannelsesinstitutioner.

Den regionale udviklingsplan er i offentlig høring i perioden den 16. januar til 16. marts 2012.

Interesserede kan kommentere forslaget til planen på http://rupnord.dk/eller læse mere uddybende materiale på http://www.rup.rn.dk/

Der bliver holdt to dialogmøder, hvor interesserede har mulighed for at møde op og diskutere forslaget til den regionale udviklingsplan.

Sted: Nordkraft i Aalborg

Dato: 5. marts 2012

Tid: Kl. 17:00-19:45

Sted: Fjerritslev Gymnasium

Dato: 7. marts 2012

Tid: Kl. 17:00-19:45

Interesserede kan se programmet og tilmelde sig møderne på http://rupnord.dk/

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Borgernes mening om Nordjyllands fremtid skal høres ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger