SF kommenterer indlæg vedr. Thorshøj Børnehus

SF kommenterer indlæg vedr. Thorshøj Børnehus

14. februar 2012 - kl. 13:37 - af

Nordjyske skriver den 9. februar i en artikel, at SF lukker Thorshøj Børnehus.

Sagen er den, at Thorshøj Børnehus i forbindelse med budgetforhandlingerne meddelte, at de ikke kunne overleve, hvis de har samme vilkår som de andre børnehaver i kommunen, derfor blev børnehaven foreslået  lukket. Dette reagerede børnehuset på, idet de ikke ønskede lukning og mente at kunne fortsætte. Ved daværende byrådsmøde lovede vi, at bevare Thorshøj Børnehus. Med samme indeksering som alle andre børnehaver.

I SF er vi ikke interesseret i at spænde ben for nogen. Vi er i SF vidende om, at det er en udfordring at få en børnehave at denne størrelse til at køre rundt. Vi har flere af den størrelse børnehaver i Frederikshavn, og hvis vi giver ekstra til en børnehave, kan jeg sagtens forstå, hvis der er flere der vil prøve. Hvis vi begynder at differentiere økonomien, kan vi lige så godt droppe indekseringstanken, som bruges nu, og hvor pengene følger det enkelte barn. Det må være den mest fair måde at tildele de få økonomiske midler på. Dagtilbudområdet har et budget, og skulle der gives ekstra driftsmidler til nogle huse, er det de øvrige huse, der må lægge for, det vil hverken være fair over for børn eller personale.

Samtidig er det ikke kun de små huse, der er under pres i Frederikshavn kommune. Daginstitutionsområdet har pga. den afgående regerings strenge politik mod kommunerne været udsat for mange besparelser over en årrække. Vi ved, at personalet må løbe stærkt for at give børnene en tryg og indholdsrig hverdag. Derfor var det også en vigtig sejr for SF, at budget 2012  ikke indeholdt besparelser på dagtilbudsområdet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'SF kommenterer indlæg vedr. Thorshøj Børnehus' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger