Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

14. februar 2012 - kl. 0:02 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Underskuddet holder sig indenfor EU-kravet

Danmark

Opløftende nøgletal har givet klare indikationer på, at dansk økonomi, oven på BNP faldet i 3. kvartal, vendte tilbage på vækstsporet i 4. kvartal sidste år. Friske tal for udenrigshandlen viser, at eksporten voksede med 0,4 % i 4. kvartal. Selvom euroområdet og Sverige – vores to vigtigste eksportmarkeder – i øjeblikket gennemgår en mild recession, har eksporten alligevel været i stand til at vokse. Tal for dankort-omsætningen i januar bekræftede forbrugsfremgangen i slutningen af sidste år. Med klare indikationer på fremgang i både privatforbruget og eksporten i 4. kvartal vil nationalregnskabstallene for 4. kvartal, som offentliggøres i slutningen af februar, efter al sandsynlighed vise vækst. Frygten for, at dansk økonomi er faldet i en ny recession kan derfor godt aflyses i denne omgang. Derimod viste de seneste tal for antallet af fyringsvarsler, som dækker januar måned, at fyringsvarslerne er fortsat med at stige. Selvom dansk økonomi ser ud til at undgå recession, så bevæger vi os frem i laveste gear, hvilket ikke er nok til at holde gang i arbejdsmarkedet. Vi vil derfor se beskæftigelsen falde, og ledigheden tilsvarende begynde at stige de kommende måneder. I slutningen af 2012 vil ledighedskøen derfor være 10-15.000 personer længere.

Renter

Rentemarkederne er fortsat meget følsomme over for nyhedsstrømmen fra Grækenland. De lange swaprenter steg midlertidigt flere gange i løbet af sidste uge, da internationale medier rapporterede, at Grækenland havde lagt sidste hånd på en aftale, der skulle gøre landet parat til den næste redningspakke og en aftale med de private obligationsinvestorer. På baggrund af den seneste tids bedring i de globale makroøkonomiske nøgletal tror vi, at der er en god chance for højere lange swaprenter, nu hvor lovforslaget og redningspakken er blevet vedtaget. Men snak om, at Grækenland kan blive tvunget til at forlade euroområdet, kan holde renterne nede på kort sigt. Alt i alt er presset på finansmarkederne aftaget markant i løbet af den seneste måned, og usikkerheden er ikke længere så stor.

Mødet i den Amerikansk Centralbank (Fed) den 25. januar fik markederne til at forvente lave renter i lang tid i USA, men det afgørende spørgsmål er, om det vil troværdigt for Fed at signalere, at man vil holde renterne lave i lang tid i den nuværende situation, hvor der ses bedring med hensyn til kredit, arbejdsmarked og BNP-tal, og hvor inflationen stiger. Efter det seneste rentefald forventer markederne p.t., at Fed forhøjer renten til 0,50 % i august 2014. Vi tror, at markederne måske vil regne med renteforhøjelser så tidligt som i januar 2014. Men hvis markedet på ny bliver pressede, grundet situationen i Grækenland, kan dette billede hurtigt ændre sig..

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER