Spar Nord Sæby: Pas på nye varmechok

Spar Nord Sæby: Pas på nye varmechok

8. februar 2012 - kl. 5:55 - af

Flere steder i landet er prisen for fjernvarme fordoblet siden 2007, og varmeregningen er nu godt på vej til at blive den største post på boligejernes budgetter. Derfor har Spar Nord Sæby uddannet sine medarbejdere i at hjælpe boligejere af med boligens dyre varmehuller – blandt andet ved hjælp af termograferinger og energirapporter.

Danskernes fjernvarmepriser varierer fra knap 200 kroner til op mod 2.000 kroner per megawatt-time afhængig af hvor i landet, man bor. Siden 2007 er udgiften til opvarmning af boligen steget med op til 117 procent, og det kan bringe fjernvarmeregningen for vinteren op på hele 40.000 kroner for et standard enfamiliehus.

Spar Nord Sæby har sammen med de øvrige Spar Nord-banker kortlagt fjernvarmeprisernes udvikling, og boligrådgiver Carsten Aarup fra Spar Nord Sæby opfordrer generelt boligejerne til at være opmærksom på udviklingen.

– Nu står vi midt i en ny vinter, og det er en god anledning til at overveje, om budgettet kan lettes med en energirenovering af boligen og dermed en lavere varmeregning, siger Carsten Aarup

Tilbyder termografering
Siden Spar Nord i februar 2011 lancerede kombinationen af en termografering og en energirapport har mere end 2.000 boligejere taget imod tilbuddet. Et termografi registrerer varme og er dermed en effektiv måde at afsløre, hvorvidt en høj varmeregning eksempelvis skyldes manglende isolering, utætte vinduer eller ”kuldebroer”.

– Nu er temperaturen kommet godt under 10 grader, og dermed kan vi igen begynde at afsløre danskernes varmehuller ved hjælp af termografering. Og når boligejerne efterfølgende får vores energirapport, så har de et klart billede af, hvor det kan betale sig at sætte ind med energirenovering, og hvad det indebærer økonomisk, forklarer Carsten Aarup

Som noget nyt tilbyder banken også indvendig termografering samt et besøg af en energikonsulent, der giver råd og vejledning om energirenovering.

Spar 16.500 kroner
Erfaringen viser ifølge Carsten Aarup at et parcelhus på 140 kvadratmeter typisk sparer 12.000 kroner om året ved at efterisolere og yderligere 4.500 kroner ved at udskifte vinduerne. Altså 16.500 kroner i alt.

– Der har aldrig været så mange penge at spare ved energirenovering, som der er nu, så vi forventer også stor efterspørgsel efter termograferinger og energirapporter denne vinter, lyder det fra Carsten Aarup.

– Det historisk lave renteniveau har indtil videre beskyttet boligejernes budgetter mod de stigende varmeudgifter, men det er en stakket frist. Og det er derfor, vi nu sætter massivt ind med termograferinger, energirapporter og rådgivning, så vi kan undgå, at varmeregningen vælter budgetterne, lyder det afsluttende fra Carsten Aarup.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Boligrådgiver Carsten Aarup
Spar Nord Sæby
Telefon: 9689 0432
E-mail: caa@sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Sæby: Pas på nye varmechok ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger