Skolepatruljen på udfordrende skitur til Sælen

Skolepatruljen på udfordrende skitur til Sælen

6. februar 2012 - kl. 9:45 - af

Meget tidligt søndag morgen den 15. januar, nærmere bestemt kl. 04.45 mødtes skolepatruljerne ved Sæbygårdskolen. Det var 2 års arbejde som skolepatrulje, som nu skulle belønnes.

Turen gik til Sælen i Sverige. Først var det med bus til Frederikshavn, herefter ca. 3 timers sejlads til Gøteborg, og efter ca. 3 timers kørsel var der tisse- pause ved Grums i ca. 45 min.
I tissepausen var det muligt, at spise på Burger King, og det var muligt at købe slik i en ”mega” stor slikbutik.
Efter endnu ca. 3 timers kørsel var der ankomst ved Højfjeldet i Sælen. Her fik man udleveret nøgle til hytten, og efter at alle var blevet installeret i hytten, skulle der lejes ski.

Her blev tålmodigheden sat på hård prøve, der var rigtig mange, som skulle have ski. Så i stedet for at stå og vente, gik alle en tur i området for at finde ud af, hvor man kunne handle, og hvor man kunne finde de voksne, hvis ikke de lige var i hytten.

Efter rundturen og et endnu forgævers forsøg på at leje ski, gik turen tilbage til hytten, med håbet om at det ville være nemmere næste morgen.
Mandag morgen var lykkens dag, og efter leje af div. skiudstyr gik turen tilbage til hytten for at blive “klædt på”. Det var meget svært at gå i skistøvler, og så var det tid til at lære kunsten at stå på ski. Alle var dog meget lærenemme, og allerede første dag på ski blev der kørt på rød løjpe.
Hold da op hvor bliver man træt af alt den friske luft, og efter aftensmad og hygge med slik og chips samt det nye favorit spil 10.000, var det ikke noget problem at falde i søvn tidligt.

Tirsdag gik turen til Lindvallen, hvor der var mange løjper. Valget faldte på de grønne løjper, og alle skulle da også lige prøve en enkelt blå, inden turen gik til  Mc. Donald, og så hjem igen til Højfjeldet. Det var dejligt at komme hjem og køre på de bakker, som alle kendte.  Heller ikke tirsdag var det noget problem at falde i søvn.

Onsdag viste vejret sig ikke fra sin bedste side, tåget og -10 grader.
Det var så tåget at brillerne duggede til, og når man havde taget 3 – 4 ture på bakkerne, var det nødvendigt at gå ind i varmestuen for at få lidt varme i hænder, fødder og ansigt. Det føltes som om næsen var lige ved at fryse af. Midt på dagen begyndte det at sne, så det var umuligt at se, hvor man kørte på bakkerne, hvis ikke man havde skibriller på.

Der blev stået på ski til sidst på eftermiddagen, inden alle tog hjem til hytten, hvor der skulle spises, i bad, aflevere ski, pakke det meste sammen og gøre hytten ren, så den kunne være klar til inspektion inden hjemrejsen.
Selvfølgelig skulle der lige spilles 10.000 inden alle gik i seng.

Torsdag var det tidligt op, spise morgenmad, pakke de sidste ting og så ind i busserne, og så var det bare til Grums, hvor der var tissepause, og videre til Stena Line.

På færgen var det med at finde et sted hvor man kunne sidde på turen hjem, få noget at spise og handle i butikken.
Kl. ca. 22.30 ankom alle til Sæby, hvor alle blev hentet af deres forældre efter en rigtig god tur til Sælen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skolepatruljen på udfordrende skitur til Sælen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger