Nyt tiltag – elevmæglere på Stensnæsskolen!

Nyt tiltag – elevmæglere på Stensnæsskolen!

2. februar 2012 - kl. 11:29 - af

På Stensnæsskolen er eleverne fra 6. og 7. klasse blevet undervist i konfliktløsning, og uddannet til at være elevmæglere. De kan være med til at skabe et tryggere miljø på skolen, og gøre det til et bedre sted at være for alle.
Elevmæglerne vil hver dag parvis være ude i 10 og 12 frikvarteret, for at hjælpe elever fra 0. til 5. kl. med at løse konflikter, eller hjælpe dem med at finde på lege og gode måder at være sammen på, skriver skolen i deres nyhedsbrev.

Er der konflikter, som er svære at løse i frikvartererne, kan måske løses ved at tilmelde sig elevmægling tirsdag eller torsdag. Mæglingen foregår så i AKT-lokalet, og her vil Laila Højholt, som er lærer på skolen, være med som bisidder.

Ved mægling er der tid til at lytte til hinanden, og da eleverne selv finder på løsningsforslag, føler de ejerskab og større motivation for at overholde aftalerne.

Deltagelse i mægling styrker børns sociale kompetencer, og vil være en god ballast for børnene i andre sammenhænge. Ingen konflikter er for små, men nogle er for store.
Eksempler på sager der kan mægles i er skænderier, drillerier, sladder, uenigheder om regler, ting som går i stykker og slåskampe.

Det er altid voksenmæglerne, der afgør, om en sag er egnet til elevmægling i AKT-lokalet. Ved større sager er det som altid, lærerne der er mæglere. Det er skolens håb, at mange små konflikter på denne måde ikke bæres med ind i klasseværelserne, og dermed ikke er forstyrrende og tager tid fra undervisningen.

Tag godt imod elevmæglerne, lyder opfordringen.
Det er godt for skolen, at der er nogle, der vil yde en ekstra indsats, for at alle kan få en tryggere skolehverdag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt tiltag - elevmæglere på Stensnæsskolen!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER