Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

1. februar 2012 - kl. 0:09 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Ledigheden faldt

Danmark
I december faldt ledigheden med 1.100 personer, så gruppen af ledige nu udgøres af 160.500 personer. December måneds fald bringer ledigheden ned på det laveste niveau siden april sidste år. Ledighedskøen var ved udgangen af 2011 4.800 personer kortere end ved årets begyndelse. Det er værd at bemærke, at den faldende ledighed ikke har været et resultat af stigende beskæftigelse. Fra 4. kvartal 2010 til 3. kvartal 2011 faldt beskæftigelsen ekskl. orlov med 24.000 personer. Samlet set er arbejdsstyrken altså blevet mindre, og der er nu færre, der deltager på arbejdsmarkedet end for et år siden. Der er udsigt til beskeden økonomisk fremgang i 2012, hvilket vi ikke tror vil være nok til at skabe nye arbejdspladser. Samlet set venter vi, at beskæftigelsen i 2012 vil falde med 10-15.000 personer, hvilket, alt andet lige, vil føre en tilsvarende stigning i ledigheden med sig. Forbrugerne var en anelse mindre pessimistiske i januar sammenlignet med december. Forbrugertillidsindikatoren steg således til -7 fra -9.8. Stigningen skyldes særligt, at forbrugernes lyst til at købe større forbrugsgoder normalt stiger i januar, men også, at forbrugernes er blevet mindre pessimistiske på den økonomiske situation om et år sammenlignet med i dag. OECD udsendte i sidste uge en landerapport på dansk økonomi. Generelt set indeholdte rapporten ingen store overraskelse. Kun nuanceforskelle adskiller OECD’s forventninger til dansk økonomi fra vores egen seneste prognoser offentliggjort i Nordic Outlook. Derudover vurderer OECD generelt, at dansk økonomi har et godt udgangspunkt.

Renter
I sidste holdte den amerikanske centralbank (Fed) sit månedlige rentebeslutningsmøde, det såkaldte FOMC møde, og samtidig annoncerede Fed for første gang hvordan den forventer at sætte renten de kommende år. Fed valgte helt som ventet at holde renten uændret på de nuværende niveau tæt på nul. Derudover nedjusterede Fed renteforventninger i forhold til hvad den tidligere har meldt ud. Fed venter nu først at hæve renten i midten af 2014, mod tidligere midten af 2013. Beslutningen betød umiddelbart, at de lange amerikanske renter faldt en anelse.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger