To kreative piger på Sæby Bibliotek

To kreative piger på Sæby Bibliotek

29. januar 2012 - kl. 10:09 - af

To kreative piger med meget forskellige billeder – Kirsten Bredmose, Voerså med decoupage og akvarel – Marion Munkebo Andersson, Frederikshavn med akryl.

Kirsten Bredmose
Har netop været aktuel med en udstilling af smykker på biblioteket, men har altså også mange andre kreative sider. En af dem er, at udtrykke sig billedligt.

Det var egentlig lidt af et tilfælde, at jeg kom til at male, fortæller Kirsten Bredmose. Jeg arbejde den gang i en blomsterbutik, og en kollega fik mig lokket med til et kursus for billedkunst. Det faldt godt i tråd med nogle af de ting, vi arbejdede med i butikken, forklarer den kreative Voersåbo. Jeg blev simpelthen bidt af det, og det førte mig til et kursus på Fyn, hvor jeg for alvor kom i gang med sandspartel, servietmotiver, tekst og ellers hvad fantasien kan bidrage med. Jeg har siden udviklet min teknik en hel del, og arbejder fortsat hen mod min helt egen stil.

Arbejdet ved lærredet giver mig god inspiration i hverdagen. Jeg vil gerne udvikle mig, for jeg elsker at være kreativ, og prøve hele tiden at finde nye teknikker, slutter Kirsten Bredmose, der heller ikke går af vejen for selv at sætte sig i underviserens rolle, hvis nogen har lyst til at prøve.

Marion Munkebo Andersson
Har altid haft kreativiteten højt på dagsordenen. Musik og sang har altid betydet meget, og for fire år siden kom jeg også i gang med at male. Inspirationen kom egentlig fra min niece, som maler og udstiller sine billeder.

I mit job som pædagog har jeg også altid været optaget af barnets tilgang til at tegne og male fortæller Marion Munkebo Andersson, en umiddelbar farveglad fortælleverden, Jeg maler fordi jeg slet ikke kan lade være, lyder det begejstret, og jeg forsøger at vise humor – livsglæde og barnet i mig selv. Der skal gerne leges med farver på store flade, hvor der er plads til de store armbevægelser, forklarer den glade kunstner.

Der er ingen regler – jeg skaber mit eget frirum, hvor den skabende proces er det vigtigste – det giver glæde og ro – et sted, hvor tiden bare flyver af sted. For mig er det at male i sig selv en dejlig oplevelse – jeg eksperimentere med strukturer og farver. Når jeg begynder på et billede har jeg ingen klar forestilling om, hvad det skal blive til, men gerne et sted, hvor jeg får mine følelser ud.

Kunst eller ej – Jeg anser ikke mig selv som kunstner og har som autodidakt naivist rent kunstnerisk, meget at lære endnu. Det er min interesse, slutter Marion Munkebo Andersson, som forsikrer, at der er en ny bold i luften, som hun er i fuld gang med at gribe.

Begge kunstneres værker kan ses på Sæby Bibliotek i februar måned.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'To kreative piger på Sæby Bibliotek' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger