Nysne og solskin til elever fra Hørby Ungdomsskole

Nysne og solskin til elever fra Hørby Ungdomsskole

28. januar 2012 - kl. 0:07 - af

Fire dag i sneen, fire dage på ski og fire dage, hvor der var sat turbo på samværet – det var virkeligheden for elever og personale fra Hørby Ungdomsskole under den nyligt gennemførte skirejse til den sydtyske alpe- og skisportsby Oberstdorf.

Region Oberstdorf er Tysklands største skisportsområde, hvor sneentusiasterne kan boltre sig på hele fem alpine skiområder – tre i Tyskland og to i den østrigske dal ’Kleinwalsertal’, hvortil der fra Oberstdorf er grænseovergang såvel på landevejen som på bjergsidernes pister.

Gruppen fra Hørby Ungdomsskole prøvede under opholdet kræfter med sneen på skicentret ’Söllereck’, der er et relativt stort område med udfordringer til alle niveauer, hvad enten det gælder ski, snowboard eller kælk.

– En skitur med en efterskole er en anderledes oplevelse for mange af eleverne, fortæller forstander Mogens Vestergård Pedersen og tilføjer, at det er vigtigt for efterskolen, at man besøger et skiområde, der på den ene side har udfordringer for eleverne, men på samme tid ikke er større end, at man møder hinanden på bakkerne, så følelsen af at være af sted i en stor gruppe er tilstede.

– Hvert år, når vi er kommet hjem vore rejser, kommer der elever og fortæller, at skituren var en lejlighed til at få snakket med nogen, som man måske ikke ellers har så stor kontakt til i hverdagen, siger Mogens Vestergård Pedersen.

Hørby Ungdomsskole vælger en ramme om den årlige skitur, hvor gruppen er indkvarteret på hotel eller vandrehjem, så alle bor under samme tag, ligesom mange af dagligdagens pligter, som hører til hjemme på efterskolen er erstattet af tid til samvær, spil, snak og snelege.

Et enkelt uheld var der dog på turen, idet en uheldig elev på den allerførste tur på det nyerhvervede snowboard faldt og brækkede sit kraveben. Det betød, at pisterne måtte erstattes af venlig pleje på sygehuset i Oberstdorf med saft og sugerør i stedet for leg på nyfalden sne. Heldigvis er behandlingen afsluttet og den uheldige ungersvend kom med hjem til Hørby, hvor der var masser af omsorg fra efterskolevennerne.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nysne og solskin til elever fra Hørby Ungdomsskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger