Skiferien kan ende i økonomisk mareridt

Skiferien kan ende i økonomisk mareridt

27. januar 2012 - kl. 11:09 - af

Overset forsikring: Især mange unge mennesker tager på skiferie uden den vigtige ansvarsforsikring, og det kan koste dyrt, lyder det fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

– Med en stram SU-økonomi kan det være fristende at droppe indboforsikringen. Et typisk argument lyder: ”Jeg har jo ikke ret meget af værdi.” Men fravælger man indboforsikringen, risikerer man at bringe sig selv i en økonomisk klemme, hvis man får erstatningsansvaret for en skade på en anden person, fortæller Birthe Jensen fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

Rejseforsikringen vigtig, men ikke nok
Siden dækningerne i den offentlige rejsesygesikring for nogle år siden blev forringet, har der været meget fokus på rejseforsikringen, som er vigtig, fordi den dækker i tilfælde af, at man selv kommer til skade og skal transporteres hjem til Danmark. – Men rejseforsikringen dækker ikke skader, man forvolder på andre, påpeger Birthe Jensen.

Kunne intet stille op, men fik ansvaret
Et eksempel fra det virkelige liv er historien om 22-årige Camilla. På skiferien i Østrig var Camilla på vej ned ad pisten, da en anden skiløber pludselig krydsede hendes spor. Hun ramlede ind i manden, og han kom til skade og fik samtidig ødelagt sine skibriller. Oplevelsen kom som et chok. Selv slap Camilla uden fysiske skrammer, men det var hende, som fik ansvaret for ulykken. Historien er baseret på virkelige hændelser, men navnet er opdigtet efter personens eget ønske.

Politi henholder sig til internationale skiregler
De østrigske myndigheder henholdt sig til de internationale skiregler, som siger, at den bagfrakommende skal sørge for ikke at være til fare for skiløberne forude. Camilla fik derfor ansvaret, selvom hun intet kunne stille op, da den noget ældre mandlige skiløber pludselig skiftede bane og dermed stødte sammen med hende. Heldigvis endte det ikke fatalt, men mandens skader krævede både medicinsk og fysisk behandling.

Undgik stor økonomisk hovedpine
– Både hospitalsregningen, erstatning for seks ugers tabt arbejdsfortjeneste og regningen for mandens skibriller var blevet Camillas personlige hovedpine, hvis ikke hun havde haft indboforsikring og dermed en ansvarsforsikring. Det havde hun heldigvis, så hun slap for at betale de mange tusinde kroner, der løb på sagen, indtil manden var erklæret rask, slutter Birthe Jensen fra GF Forsikring, der tilbyder personlig rådgivning fra kontoret i Frederikshavn og Hjørring.

Styr på forsikringen, før det går galt
Han opfordrer alle skirejsende til at tjekke deres forsikringer inden afrejse. Tegner man sin rejseforsikring hos eksempelvis GF, har man automatisk ansvarsforsikringen med, da GF’s rejseforsikring kun kan tegnes som et tillæg til indboforsikringen eller studie/uddannelsesforsikringen.

Forsikringsoplysningen skønner, at cirka 30 procent af de unge mellem 21 og 25 år står uden ansvarsforsikring. Og blandt de unge, som bor på kollegium, er tallet af uforsikrede næsten 60 procent. Indtil de unge er 21 år, er de omfattet af forældrenes indboforsikring, uanset bopæl – med mindre de er flyttet sammen med en kæreste.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skiferien kan ende i økonomisk mareridt ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger