Arbejdsgruppe skal udarbejde plan for kystsikring i Sæby

Arbejdsgruppe skal udarbejde plan for kystsikring i Sæby

25. januar 2012 - kl. 14:46 - af

Ca. 20 lodsejere, her i blandt en repræsentant fra kommunen, var tirsdag aften samlet til møde omkring kystsikring ved Solsbækvej i den sydlige del af byen.

Nord for Sæby er der allerede kystsikret med 4 høfder, men mod syd æder havet sig mere og mere ind i landet og er nu kun ca. 25 meter fra det nærmeste hus.

Beregninger viser, at havet normalt fjerner omkring 60 cm af kysten om året, men den sidste hårde storm tog hele 15-18 m på en enkelt nat, og med spildevandsledninger tæt på kysten, skal der ikke mange storme til, før også de kommer i fare.

Stranden langs Solsbækvej er en offentlig strand, og meget brugt af såvel lokale som turister, så alle kan kun være interesseret i en kystsikring, og iflg. Bertil Kejser Olsen, som er lodsejer på Solsbækvej, kan kysten sikres med 15 høfder, der dækker ud til bygrænsen. Prisen vil være 3.5 mio. kr. – men andre muligheder kan selvfølgelig også komme på tale.

På aftenens møde blev det derfor nedsat en arbejdsgruppe på 8-9 personer incl. en repræsentant fra Frederikshavn kommune. De skal i nærmeste fremtid udarbejde en plan for, hvordan man kommer videre i denne sag, men en ting er sikker, alle på mødet var enige om, at nu skulle der gøres noget.

null

2 kommentarer til “Arbejdsgruppe skal udarbejde plan for kystsikring i Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Arbejdsgruppe skal udarbejde plan for kystsikring i Sæby”

 • C.Christoffersen

  Som boende i sydbyen, går jeg tit ture langs stranden. Tit står vandet så langt oppe, at trappen er umulig at benytte ned til stranden. Derfor syntes jeg det er en rigtig god idé beboerne langs stranden er kommet med. I følge Nordjyske http://www.nordjyske.dk/artikel/10/2875/29/4060113/3/s%E6bynitter-vil-have-kysten-sikret Har Hr. Poul Jacobsen Skagen, igen taget til mæle, om hans famøse rør. Jeg syntes, han skulle finde en anden beskæftigelse, så vi kan blive fri for at høre mere om de uduelige rør. Bevis de virker ! Vi har bare ikke tid til at vente på et mirakel. Det er NU der skal ske noget, før det er for sent. Jeg er sikker på at stranden bliver meget mere atraktiv for alle.

 • Flemming J. Rasmussen

  Flemming Rasmussen Opfinder af kystsikrings Skabelon PA 2012 00043

  http://25177000.danskdatategning.dk
  Og
  http://kystsikring.danskdatategning.dk

  Skabelonens sider i bunden holder Kystsikringen mudret undergrund i spænd, ved hjælp af skabelonens massive vinkel betonsider, besværliggør større sten, dens indhold i at synke ned i undergrunden inden i kystsikring skabelonen. kan ses her
  Er i besiddelse af denne dokumentation som der kan være behov for

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Arbejdsgruppe skal udarbejde plan for kystsikring i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger