Musikken lever og trives på Hørby Ungdomsskole

Musikken lever og trives på Hørby Ungdomsskole

20. januar 2012 - kl. 9:36 - af

2012 er jubilæumsår på Hørby Ungdomsskole, og det markeres bl.a. med masser af musik året igennem. Musik har altid fyldt en stor del af hverdagen i Hørby – f.eks. har skolen hvert år siden 1984 skrevet og opsat sin egen musical sammen med elevholdet, ligesom mange musikere og bands har haft deres gang på efterskolen i forbindelse med koncerter og arrangementer for eleverne.

Skolens jubilæum – 40 år – falder den 9. april og fejres i dagene efter påskeferien, men også i efteråret markeres jubilæumsåret i form af et par koncerter, hvor band og sangere bestående af skolens tidligere elever skal opfører nye arrangementer af nogle de mange musicalsange, der gennem årene har lydt fra scenen på Hørby Ungdomsskole.

– Mange af vore tidligere elever har fået en karriere som udøvende musikere, siger viceforstander Ole Læborg, der har været med på skolens musiklinie tilbage fra dens tidligere start i begyndelsen af 1980´erne. Musicalmusikken her på skolen har fået en rolle som noget af det, der binder årgangene sammen, fordi mange af eleverne selv i deres tid på skolen var involveret i arbejdet med en musical, fortæller Ole Læborg, der glæder sig til arbejdet med at finde et passende repertoire til jubilæumskoncerterne sammen med de tidligere elever.

Også i indeværende skoleår er der musical på Hørby Ungdomsskole, når de nuværende elever indtager de skrå brædder. Udgangspunktet i år er historien om Berlinmuren, og det bliver en dramadokumentarisk forestillingen forstået på den måde, at der er valgt en række begivenheder fra virkeligheden, som så er sat sammen, så de udgør historien i musicalen. På samme vis vil der være replikker, der tilbage i tiden er udtalt af politikere og borgere i DDR, ligesom en stor del af dialogen er skrevet på Hørby Ungdomsskole.

Musik-&Dramaeleverne er blevet præsenteret for historien, og de arbejder i øjeblikket med at søge viden om tiden, hvor ’Muren’ delte Berlin.

– Det er vigtigt, at eleverne ved mere om forestillingens historie end lige det, der foregår på scenen, fremhæver Ole Læborg og forsætter med at indkredse musicalens tema, når han siger: De mennesker, der boede bag Berlinmuren levede under helt andre omstændigheder, end vi gør her i Danmark. Mange af de omstændigheder, kunne de ikke gøre ret meget ved, men en lære for dem – og i høj grad også vi andre i al almindelighed er, at det man kan gøre noget ved er, hvordan man forholder sig til omstændighederne – og dermed til sit liv.

Musicalen har premiere på Hørby Ungdomsskole onsdag den 28. marts.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Musikken lever og trives på Hørby Ungdomsskole' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER