Tandlægerne fik ikke medhold hos Klagenævnet

Tandlægerne fik ikke medhold hos Klagenævnet

18. januar 2012 - kl. 9:53 - af

Den 9. november 2011 indgav tandlægerne Annelise Goth, Erik Jensen og Jens Vollbrecht en klage til Klagenævnet over Frederikshavn Kommunes annoncering den 7. oktober 2011 på kommunens hjemmeside vedr. børne- og ungetandpleje i udbud.

Tandlægerne har i deres klage anført, at Frederikshavn Kommune handlede i strid med alm. licitations- og udbudsregler, herunder EU-traktatens principper om ligebehandling og ikke-diskrimination, ved at stille mindstekrav til bydere på den udbudte opgave.

Iflg. udbudsbetingelserne, skulle tandlægerne (bydere) opfylde kravene om at privatpraktiserende tandlæger, af tandlægefaglige grunde, skulle have et patientgrundlag på minimum 300 patienter i aldersgruppen 3-18 år, for at kunne komme i betragtning.

Det er normalt, at privatpraktiserende tandlæger også behandler børn og unge i henhold til ”frit-valg” ordningen. Alle tandlægerne har stor erfaring, uden at kunne opfylde kravet om minimum 300 patienter på tidspunktet for udløb af tilbudsfristen. Kravet er uproportionalt og hindrer nye tandlæger i at komme ind på markedet for børne- og ungetandpleje.

Kommunen har oplyst, at kravet er indsat med det formål at sikre, at tilbudsgivere havde et tilstrækkeligt erfaringsgrundlag i behandling af børn og unge, som modsvarer den nuværende kommunale tandpleje og oplyser endvidere, at der har været andre bydere, som opfylder betingelserne, men at de har trukket deres bud tilbage af andre årsager.

Klagenævnet har den 10. januar 2012 afvist klagen med den begrundelse at det EU-retlige ligebehandlingsprincip ikke kan anvendes i denne klage, da den annoncerede ydelse, ikke har interesse for tandlæger i andre medlemslande, og at EUF- traktaten derfor ikke kan anvendes, og at kommune i denne sag har handlet ud fra et vidt skøn med hensyn til, hvilke kvalitative minimumskrav der ønskes stillet ved annoncering eller udbud af den givende ydelse.

Skal sagen videre herfra, vil det blive via domstolene.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tandlægerne fik ikke medhold hos Klagenævnet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger