BeneFiT Sæby bliver en del af et forskningsprojekt

BeneFiT Sæby bliver en del af et forskningsprojekt

13. januar 2012 - kl. 11:52 - af

BeneFiT Sæby Fysioterapi deltager fra 16. januar til 30. april 2012 i et kvalitets- udviklings- og forskningsprojekt hos praktiserende fysioterapeuter i Danmark.

Projektet har til formål at beskrive en patientprofil på patienter med muskel-skeletbesvær henvist til fysioterapeutisk udredning og behandling.

Projektet er opstillet af Praksiskonsulenter for Fysioterapi og forskere i flere Regioner i Danmark. Forskningsprojektet er godkendt af det Videnskabsetiske Komitesystem.

Projektet har til formål at afdække hvilke lidelser vores patienter har, hvor belastede de er af tilstanden, og hvordan det går dem indenfor det første år efter deres behandling.

BeneFiT Sæby Fysioterapi har valgt at tilmelde sig forskningsprojektet, fordi vi gerne vil bakke op om kvalitetsudvikling og tiltag, der kan være med til at sikre endnu bedre behandlings- forløb hos praktiserende fysioterapeuter.

I undersøgelsen indgår afprøvning af et nyt patientspørgeskema, der er udviklet til måling af smerter og funktionsbesvær i flere kropsregioner, og måske kan bruges fremadrettet hos praktiserende fysioterapeuter i Danmark.

I alt 196 fysioterapeuter fordelt på 30  klinikker for fysioterapi i Danmark deltager i projektet. I projektperioden skal de anvende et særligt undersøgelsesskema, og alle patienter vil blive bedt om at besvare patientspørgeskemaet.

I alt forventes 2500 – 5000 patienter at deltage i undersøgelsen. De vil alle efterfølgende blive bedt om at besvare spørgeskemaet igen efter 6 uger, 12 uger, 6 måneder og 1 år. Dataindsamling foregår som noget nyt elektronisk på den kliniske database FysDB.

Det er selvfølgeligt frivilligt om patienter ønsker at deltage i projektet eller ej, men vi håber at patienter der henvises til Klinik for Fysioterapi vil være os behjælpelige i dette forskningsprojekt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'BeneFiT Sæby bliver en del af et forskningsprojekt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER