Sæbynitter synger med i DK’s største Melodi Grand Prix-kor

Sæbynitter synger med i DK’s største Melodi Grand Prix-kor

6. januar 2012 - kl. 12:15 - af

Lørdag den 14. januar 2012 venter der en ganske særlig musikalsk oplevelse for passagerer i nordjyske tog og busser og for handlende i Aalborg. For den dag kommer Aalborg til at genlyde af nordjyske korsangeres udgaver af en række Melodi Grand Prix-klassikere.

Sang, samvær og Melodi Grand Prix

Dansk Melodi Grand Prix og børnenes MGP afholdes i januar 2012 i Aalborg. For at fejre det har Region Nordjylland inviteret alle nordjyske kor til at samles i en fælles hyldest til sangen og fællesskabet. Mere end 50 nordjyske kor med i alt 1100 korsangere deltager. Korene kommer fra 25 forskellige steder i Nordjylland – bl.a. fra Nykøbing M., Hobro, Hjørring, Sæby og Aars. Sangen starter allerede tidligt på dagen, når korene spreder stemning og sang i offentlige busser og tog på vejen ind til Aalborg.

De samles derefter i Aalborg Kongres & Kultur Center, hvor Michael Bojesen, tidligere dirigent for Danmarks Radios Pigekor, står klar til at lede de mange sangglade nordjyder gennem tre udvalgte Melodi Grand Prix-vindersange. Koncerten er åben for offentligheden, der ved samme lejlighed også får mulighed for et gensyn med Melodi Grand Prix-stjernerne Kirsten og Søren, som vandt hele tre gange i 1980’erne.

De mange nordjyske kor bliver fulgt dagen igennem af DR’s kamerahold, som skal producere indslag til Melodi Grand Prix. Så også på den måde får Nordjylland sat sit aftryk på den store konkurrence, der bliver fulgt over hele landet.

Sang i byens rum

Efter deres fælles optræden spredes korene ud i byens butikker og gader, hvor sangen vil lyde på mange forskellige og uventede steder. Handlende og forbipasserende kan være heldige at opleve små koncerter eller en flash mob, hvor korene helt uventet bryder ud i sang og flere sangere lidt efter lidt slutter sig til.

– Den store opbakning til arrangementet er et synligt bevis på, at Nordjylland er en landsdel, hvor kulturen trives i bedste velgående i de mange lokale musikalske miljøer. Samtidig er det et godt eksempel på, at vi her i regionen står sammen om at skabe kulturelle oplevelser, der sætter Nordjylland på det kulturelle landkort, siger regionsrådsformand Ulla Astman (A).”

Se de tilmeldte kor her: Oversigt over tilmeldte kor

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæbynitter synger med i DK's største Melodi Grand Prix-kor' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger