17-årig australier har lært sig selv at kende i Sæby

17-årig australier har lært sig selv at kende i Sæby

5. januar 2012 - kl. 5:19 - af

Sæby er mit livs eventyr – Husk at kramme en fremmed!

Sådan lyder det med et smil fra Shelby Mckeown, som har tilbragt et år i Sæby og Hørby som Rotary-udvekslingsstudent.

De første uger skulle den 17-årige australier bruge lidt tid på at vænne sig til danskernes reserverede måde at tage imod fremmede på.

“Australiere er meget åbne af natur. De går konstant rundt og spørger: “how are you?” Det kunne danskerne aldrig drømme om. Derfor var det første møde med Danmark også lidt svært. Ingen gav mig et kram. Og ja, det savnede jeg faktisk, da jeg kom til landet i min grønne Rotary-jakke. Jeg tænkte: Kom dog og kram mig og sig velkommen!”

Siden har Shelby Mckeown lært, at det kun er på overfladen, at danskerne er sig selv nok.

“Når man bliver venner med en dansker, så bliver man venner for evigt. Og jeg har fået mange venner under mit ophold, også i min gymnasieklasse i Frederikshavn, selvom de fleste også her var afmålte overfor mig i starten,” forklarer Shelby og tænker med en gysen tilbage på sin første skoledag i 3. G for snart et år siden.

“Det var virkelig frygteligt. Alle sad bare dér i klassen og stirrede på mig uden at sige noget. Ingen hjalp mig tilrette. De havde jo alle sammen deres egne venner, og de skulle åbenbart vænne sig til mig, før de kunne være imødekommende. Heldigvis viste de sig at være rigtigt søde, og jeg er blevet meget glad for at gå i klassen,” tilføjer hun.

Shelby Mckeown har boet hos tre forskellige familier under de 12 måneder i Vendsyssel. En i Hørby og to i Sæby. Hun valgte Danmark ud af 12 lande.

“Vi var en del Rotary-udvekslingsstudenter fra min hjemby, som skulle af sted. Og jeg var den eneste, der valgte Danmark. Men jeg er også anderledes. Jeg er selv ret lille af statur, så jeg tænkte at lille Danmark ville passe mig fint. Jeg kiggede på Google Images, og da jeg så billeder af Nyhavn ved København, forelskede jeg mig på stedet.”

Hjemmefra havde Shelby fået strenge ordre om, at hun skulle efterleve Rotary kodekset for udvekslingsstudenter – de fire d´er under sit ophold i Danmark: No driving, drinking, drugs og dating. Altså ingen alkohol, stoffer, bilkørsel og kærester.

Og hun forsikrer om, at hun har overholdt reglerne – også den med dating!

Den 13. januar rejser hun hjem til Australien, og hun er ikke i tvivl om, at det bliver et tårevædet farvel til både værtsfamilier og venner. Hun er taknemmelig for alle de oplevelser, hun har fået.

“Jeg var lost, før jeg kom hertil. Jeg vidste ikke, hvem jeg selv var. Jeg troede, at jeg var genert og havde svært ved at møde fremmede mennesker. Nu ved jeg, at jeg kan meget mere, end jeg troede. Jeg kan klare mig i et fremmed land uden hjælp. Ja, jeg kender mig selv nu, og det har givet mig mod på at kaste mig ud i nye eventyr,” siger hun.

Hun forventer at vende tilbage til Danmark en dag, men først skal hun hjem til hjembyen ved Melbourne og have en uddannelse. Drømmen er at blive journalist.

“Året i Danmark har virkelig rustet mig til at forfølge det mål. Jeg har fundet ud af, at jeg er god til at møde andre mennesker, og at jeg er interesseret i nyheder og verden omkring mig. Ja, at jeg elsker verden og ikke kan få nok af den.”

Kun en lillebitte skuffelse har hun måttet tåle under sit ophold.

“Jeg skrev et brev til prinsesse Mary, fordi jeg gerne ville møde hende, nu da jeg var i Danmark. Men hun svarede desværre nej tak til et besøg,” siger hun med et smil om sin berømte landsfælle.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '17-årig australier har lært sig selv at kende i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger