Sparekassen Vendsyssel fusionerer

Sparekassen Vendsyssel fusionerer

29. december 2011 - kl. 9:29 - af

Sparekassen Limfjorden sammenlægges med Sparekassen Vendsyssel.

Sparekassen Limfjorden med 7 afdelinger i Sjørring, Snedsted, Bedsted, Hurup, Thyholm, Struer og Lemvig fusionerer med Sparekassen Vendsyssel pr. 1.1.2012.

”Ovenpå vort underskud i 2010 har vi lavet mange tilpasninger og brugt meget tid på at effektivisere vores sparekasse for at øge indtjeningen fremover. Det er nødvendigt at være effektiv, ikke mindst med de øgede krav til kapital og kapitalsammensætningen i sektoren. Vores kapitalgrundlag skal være større, for at vi kan have den nødvendige handlefrihed”, udtaler direktør Poul Kristensen, Sparekassen Limfjorden.

”Vi opfylder alle områderne i Finanstilsynets Tilsynsdiamant. Men konjunkturerne er fortsat svage og usikre for en række erhvervsgrupper. Det betyder, at vi igen i 2011 har behov for nedskrivninger og reservationer til mulige tab i et omfang der gør, at det nuværende kapitalgrundlag bliver for spinkelt. Da det samtidig ikke er lykkedes os at skaffe tilstrækkelig yderligere kapital, ser vi en fusion med Sparekassen Vendsyssel, der er en kapitalstærk og en lokalforankret sparekasse med en god og stabil indtjening, som den rette vej at gå. På den måde er vore mange kunder sikret en meget stærk finansiel partner”, siger Poul Kristensen. ”Vi er meget glade for at byde Sparekassen Vendsyssel velkommen til Vestjylland. Kunderne vil fortsat møde de samme medarbejdere i de samme lokaler, slutter Poul Kristensen.

”I Sparekassen Vendsyssel har vi hidtil ikke set Thy, Thyholm, Struer og Lemvig området som vort naturlige markedsområde. Men i den aktuelle situation er vi glade for at være med til at sikre en fornuftig løsning, så alle Sparekassen Limfjordens kunder fremover har et godt og solidt pengeinstitut i ryggen, som de kan være trygge ved”, udtaler direktør Vagn Hansen, Sparekassen Vendsyssel. ”

Positive muligheder
Vi ser bestemt mange positive muligheder ved en sammenlægning af de to virksomheder, fortsætter direktør Vagn Hansen. Vi kan ved fælles hjælp udbrede Sparekassen Vendsyssels rådgivningskoncepter og fordelsprogrammer, og sikre kunderne i Sparekassen Limfjorden en fortsat kvalificeret og uopfordret rådgivning, med en række nye fordele. Ved at sammenlægge en række stabsfunktioner, vil vi kunne høste synergi, også på det økonomiske område. Vi er kommet til Vestjylland for at videreføre de gode resultater i vore nye afdelinger” slutter Vagn Hansen.

Garanternes og indskydernes indskud sikret
Indskyderne og garanternes indskud er sikret fuldt ud og bliver overført til Sparekassen Vendsyssel.

De 5 repræsentantskabsvalgte bestyrelsesmedlemmer i Sparekassen Limfjorden indtræder samtidig i repræsentantskabet for Sparekassen Vendsyssel.

Sparekassen Vendsyssel har i gennem hele finanskrisen haft overskud, og den nye sammenlagte Sparekassen Vendsyssel, vil fortsat fremstå som et meget solidt pengeinstitut, som kunderne kan være trygge ved, og vil efter sammenlægningen have udsigt til endnu bedre driftsresultater.

Sammenlægningen skal godkendes af Finanstilsynet og af sparekassernes repræsentantskaber. Begge repræsentantskaber samles den 12. januar 2012.

Fakta om den nye Sparekassen Vendsyssel:

Emne/tal 30.11.2011 – statustal
Udlån 7,4 mia. kroner
Indlån inkl. puljer 7,6 mia. kroner
Egenkapital 1,6 mia. kroner
Heraf garantkapital 0,8 mia. kroner
Solvens Ca. 17,50%
Solvensmæssig friværdi Ca. 7,5 % point
Antal kunder 67.500 stk.
Antal garanter 28.700 stk.
Antal medarbejdere 300 stk.
Antal afdelinger 28 stk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sparekassen Vendsyssel fusionerer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger