Nytårshilsen fra byråds-medlemmerne i Frederikshavn

Nytårshilsen fra byråds-medlemmerne i Frederikshavn

27. december 2011 - kl. 14:27 - af

Vi har på SkagensAvis og SaebyAvis i anledningen af det forestående nytår givet vores lokale byrådspolitikkere muligheden for at sende en hilsen til borgerne i hele kommunen. Herunder ses et af de indlæg der er modtaget.

Nytårshilsnerne vil i de kommende dage blive bragt i den rækkefølge, de er fremsendt til redaktionerne.

Da vi ønsker at bevare den gode stemning og tone i juletiden, har vi besluttet, at det ikke er muligt at kommentere på de fremsendte indlæg, som iøvrigt bringes i deres helhed uden vores indblanding.

Peter Laigaard (LA) skriver:

Hvordan er status i Frederikshavn byråde ?
Jeg har simpelthen så dårlig samvittighed! Jeg opstillede sidste gang for partiet Venstre og havde en klar forventning om, at vi i det omfang det var muligt at skulle arbejde for liberale borgelige mærkesager under overskriften “Demokratisk og økonomisk genopretning”. Det viste sig at være rene floskler og valgflæsk af aller værste skuffe. Konstitueringen med Socialistisk Folkeparti, betyder at Frederikshavn Kommune er sendt ud på katastrofekurs. Vi kan se frem til massive skattestigninger de næste to år, byrådet er dybt spillet på en lang række områder og mange vigtige afgørelser træffes med det mindst mulige flertal på 16-15. Vi ser, hvordan beslutningerne træffes på et yderst spinkelt grundlag, kommunaliseringen af opgaver det private erhvervsliv burde løse er voldsomt acceleret, vores erhvervsklima hører til landets ringeste, vi kan se frem til en håbløs bosætningsstrategi, fjernvarmepriserne er skyhøje til skade for borgerne/erhvervslivet Etc.. Som en kendt lokal erhvervsmand sagde til mig: Vi ser desværre resulatet af hvad der sker når man parer så to umage størrelser som VK med SF: Man får en bastard.
eller

Hvad bliver dine mærkesager ved kommunalvalget i 2013 hvis du genopstiller?
Vi skal erkende, at samtidig med at Danmark er i kamp med resten af verden, om hvem der vinder den globale kamp om velstandsudviklingen er vi som kommune i kamp med de øvrige komuner om at sikre erhvervudvikling og bosæt
ningen i vores kommune. Kun igennem øget bosætning kan vi forøge vores skattegrundlang. Det kræver en aktiv bosætningspolitik. Vi kan i 2018 se frem til ca 3.000 overskydende boliger i vores kommune! Samtidig med at vi kender befolkningssamensætnigen hæver vi nu massivt skatterne – fjernvarmepriser er langt højere end eks. i Aalborg. Denne politik er simpelhen gift for bosætningspolitikken fordi energiudgifter selvfølgelig er vigtige for den enkelte hustand. Det udhuler vores købekraft til skade for det lokale erhvervsliv. Samtidig kan vores hoteller ikke konkurre på overnatningspriserne. Derfor fokus på erhvervsudvikling og bosætningspolitikken. Samtidig skal vi være bevidst om at vi særlig grad skal understøtte vores turismepolitik. Her har vi “noget de andre ikke har” – alle kender Skagen. Vi laver gode sportsstævner. Vi skal værne om at Frederikshavn Havn er en industriarbejdsplads og ikke bygge boliger. Foreningeslivet har en hel særlig plads i mit hjerte og jeg vil selvfølgelig kæmpe særligt for dette område, og bla. arbejde for en multihal ved Arena Nord. Det er en skandale at vi groft overskrider det oprindelig budget ved valg at skole og ikke samtidig sikrer en multihal. Dels kommer vi til at genere en lang række foreninger, der til dagligt holder til i Arena Nord, dels vil det forhindre Arena Nord i at udvikle denne del af servicebranchensom som iøvrigt ligger i forlængelse af et af de 4 ben vi har valgt at satse på.  og dermed skabe nye arbejdspladser. Endelig kan jeg ikke acceptere, at vi bygger en helt ny skole uden at de selv råder over de nødvendige faciliteter. Vi skal værne om de lokale kulturelle perler som har særlig betydning og udvide og udvikle samarbejdet med de mange foreninger vi har i kommunen. Skolepolitisk skal vi væk fra at bruge midlerne på skoleområdet til at føre bosætningspolitik for. Vi laver skole for børnenes skyld. Vi skal udvikle strategisk samarbejde med andre uddannelsesinstitoner og gerne sikre lokale afdelinger heroppe. Personligt håber jeg stadig på senere at kunne få en idrætsefterskole op at stå. 20 nye arbejdspladser + en betydelig omsætning i området blev desværre ikke til noget efter 2 års arbejde pga. “sognerådspolitik” selvom netop servicejob er en mangelvare heroppe. En massig opbakning fra en lang række foreninger blev fuldstædngi ignoreret og vores naturlige eliteidrætsmiljø, der kunen have understøttet projektet blev ikke udnyttet. Desværre er erhvervsudviklingen i vores kommune mest koncentreret omkring at bygge legepladser og fodboldgolf!

Hvad mener du, er vigtigst for arbejdet i byrådet de kommende par år?
Løbet er nok desværre kørt for den de kommende to år. VK og SF har fundet sammen i et mærkeligt skæbnefællesskab med massive skattestigninger, kommunaliseringer af det privat erhvervslivs opaver (kaldes hjemtage). Det er mit indtryk man mest er optaget af at bevare sine poster fremfor at skabe udvikling og føre en ansvarlig økonomisk politik. Jeg forudser en fortsættelse at den nuværende politik – hvis man kan kalde en kaoslinje med hovsabeslutninger for politik. Imedens vil jeg arbejde for indflydelse på de mindre beslutninger, hvor det er muligt.

Evt. andre kommentarer?
Det er veldokumenteret at hvis man gjorde som de 5 bedste kommuner i landet og lod det private erhvervsliv løse langt flere opgaver, ville man kunne spare ca 10. mia. kr. hvis. Vi skal have vores del af de penge her i kommunen. Vi skal se på antallelt af ansatte ved kommune og igennem naurlig afgang slanke kommunens antal af ansatte. Det var jo faktisk en af hovedbegrundelserne for at vi lagde de 3 kommuner sammen. Vi skal have stoppet skatteplyndringen af almindelige borgere i kommunen og føre en ansvarlig økonomisk politik og holde hus med dem som vi har.

Med venlig hilsen

Peter Laigaard
Lektor, cand.merc.jur.
Byrådsmedlem (LA)
Folketingskandidat (LA)


Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nytårshilsen fra byråds-medlemmerne i Frederikshavn ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger