Arbejdsløse skal lave flis til kommunen

Arbejdsløse skal lave flis til kommunen

18. december 2011 - kl. 0:09 - af

Mange naturarealer i det åbne land og byen er i dag truet af tilgroning. Samtidigt er ledigheden lokalt steget markant og der er underskudskapacitet på kraftvarmeværker, som kunne erstattes med biomasse. Center for Park og Vej, AVØ og Jobcentret har derfor indledt et samarbejde ud fra ønsket om at kombinere rydning af uønsket trævækst, efterspørgsel på biobrændsel og beskæftigelsesindsatsen i kommunen.

I takt med den stigende efterspørgsel på biobrændsel er Frederikshavn Kommune blevet særligt hårdt ramt på nedlæggelse af arbejdsplader med høj ledighed til følge. Der er således et behov for en stor beskæftigelsesindsats for at få flere tilbage på arbejdsmarkedet.

Center for Park og Vej har indgået et samarbejde med jobcentret om etablering af et virksomhedscenter. Virksomhedscentret vil få tilknyttet 10-12 arbejdsløse, som skal bidrage til den praktiske udførsel af opgaverne. Herudover vil der blive tilknyttet en mentor til virksomhedscentret og fagligt tilsyn og koordinatorer fra Center for Park og Vej. Projektet ventes at start primo 2012 og løbe i 2-3 år alt efter hvordan beskæftigelsessituationen og beholdningen af flis udvikler sig. Der forventes at kunne høstes store mængder flis i en 2-3-årig periode, hvorefter mængden vil falde. Der vil dog være en konstant nettotilvækst på arealerne og kunne høstes flis på arealerne i adskillige år fremover.

Udvalgsformand Brian Pedersen (SF) håber at projektet bliver til noget og fortæller, at Teknisk udvalg skal behandle forslaget på et møde tirsdag.

3 kommentarer til “Arbejdsløse skal lave flis til kommunen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Arbejdsløse skal lave flis til kommunen”

  • frank andreasen

    en fin ide hvis ellers park og vej så osse ansætter de arbejdsløse til projektet ellers vil jeg kalde det udnyttelse af billig arbejdskraft på lige fod med at bruge billige polakker
    hvis de skal arbejde for kommunen skal de selvfølgelig ansættes som alle andre

  • Nemlig…..

  • Det er som det var i start 90´erne. Ren udnyttelse, og efter devisen at de ledige ikke gider lave noget. Det er ikke motiverende, men meget demoraliserende. Hvis bare man optjente timer eller kroner var der et formål – men det gør man jo ikke!! Polski arbeit!

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Arbejdsløse skal lave flis til kommunen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger