Tegneserie om Stygge Krumpen sælges på Sæby Museum

Tegneserie om Stygge Krumpen sælges på Sæby Museum

7. december 2011 - kl. 0:56 - af

Stygge Krumpen svæver for tiden over skærmen hver aften som spøgelse i TV2 s julekalender, der foregår på Børglum Kloster. Her vækkes figuren til live sammen med alle de myter, der har været spundet om den historiske person siden middelalderens slutning.

Virkelighedens Stygge Krumpen har dog en helt anden, men i høj grad lige så spændende historie som myternes. Denne historie er nu udkommet som tegneserieform, hvor der er sat farver, billeder og liv på Stygge Krumpen, men samtidig er der lagt vægt på helt og holdent at følge de historiske fakta, hvilket ikke gør bogen mindre spændende.

De flotte tegninger i en moderne streg er udført af den franske tegneserietegner Thierry Capezzone, mens de lokale Jørgen Jørgensen og Gert Jensen har forfattet historien. Historien bringer også Stygge Krumpen til Sæbygård og til Sæby, som han havde et særligt forhold til, i sin tid som Vendsyssels biskop og en af Danmarks mest indflydelsesrige mænd.

Tegneserien, der er en ny og underholdende måde at lære historien at kende på er underholdende, men også tiltænkt undervisningsbrug. Med de flotte billeder og den spændende historie kan bogen læses for underholdningens skyld, både for historieinteresserede og for dem, der godt kan lide en god fortælling – og så gør det jo ikke noget, at den er sand.

Tegneserien er en oplagt julegave og kan blandt andet købes på Sæby Museum.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tegneserie om Stygge Krumpen sælges på Sæby Museum' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger