Grøn check giver 75 øre om dagen

Grøn check giver 75 øre om dagen

7. december 2011 - kl. 11:40 - af

Den nye finanslov indeholder en kompensation til lavindkomstgrupperne på 75 øre om dagen for de højere afgifter på varer som øl, vin, slik og cigaretter.

Det skal være dyrere at leve usundt, har den nye regering besluttet. Men kun for mellem- og højindkomstgrupperne. Lavindkomstgrupperne skal nemlig kompenseres for, at afgiften på varer som øl, vin, slik og cigaretter stiger som følge af Finanslovsaftalen.

I alle tilfælde på papiret. For den kompensation, som lavindkomstgrupperne ydes i form af en ekstra grøn check, rækker ikke langt. Helt præcist tildeles lavindkomstgrupperne, med en årlig indkomst på under 212.000 kr., en ekstra grøn check på 280 kr. om året – svarende til godt 75 øre om dagen.

Da afgifterne på de usunde varegrupper stiger forholdsvis markant, skal man ikke være storforbruger af hverken cigaretter, øl, vin, sodavand eller slik hvis kompensationen skal række. Sodavandsafgiften stiger med 50 øre pr. liter, så kompensationen er drukket op, hvis man drikker en halvanden liters cola om dagen. En kasse øl stiger med 7,50 kr., så kompensationen rækker til et forbrug på 3 øl om dagen. Og endnu ringere stillet er man, hvis man drikker vin. En flaske vin stiger med 3,50 kr., og det betyder, at hvis man drikker 1,5 glas vin om dagen, er kompensationen drukket op. Afgiftsforhøjelsen betyder, at en pakke cigaretter stiger med 3 kr. pr. 20 stk., svarende til at kompensationen går op i røg, hvis man ryger 5 cigaretter om dagen. Og spiser man mere end 57 gram lakrids om dagen, er kompensationen spist op, da prisen på lakridskonfekt stiger med 1,33 kr. pr. 100 gram.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:

http://www.finansbureauet.dk/magasin.php

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Grøn check giver 75 øre om dagen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger