Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

29. november 2011 - kl. 16:24 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhænging analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Krisen tager til

Danmark

Sidste Uges nøgletal for dansk økonomi tegnede ikke noget alt for lyst billede. Først og fremmest bød november på endnu et kraftigt fald i forbrugertilliden, og udviklingen i den minder nu mere og mere om efteråret 2008. Forbrugerne er blevet mere negative i deres vurdering både af den aktuelle og den fremtidige situation, og det gælder både landets og deres egen økonomi. Forklaringen må være den europæiske gældskrise, der bliver ved med at udvikle sig. Men det spiller givetvis også ind, at der nu er kommet adresse på en række af de opstramninger, som er en del af finansloven for næste år. Det står efterhånden klart, at heller ikke 2012 kommer til at give en reel fremgang i økonomien i en typisk familie, tværtimod. Det er dog værd at bemærke, at faldet i forbrugertilliden gennem de seneste måneder faktisk er gået hånd i hånd med en vis fremgang i forbruget, målt ud fra dankortomsætningen, hvilket illustrerer, at sammenhængen mellem tillid og forbrug ikke altid er lige stor. Lagerstatistikken viste en næsten uhørt kraftig stigning i engroslagrene i tredje kvartal på 6,4 milliarder kroner. Noget af det skyldes tekniske forhold, men det ser meget ud til, at virksomhederne er blevet fanget på det forkerte ben af det svigtende salg. Danmarks Statistiks arbejdskraftundersøgelse bekræftede billedet af stigende ledighed i tredje kvartal. Det er dog et lyspunkt, at stigningen især skyldtes en stigning i arbejdsstyrken, men det ændrer ikke ved, at udsigten fortsat tegner til yderligere stigning i ledigheden i de kommende måneder.

Renter

Gældskrisen ændrer karakter fra at have fokus på enkelte sydeuropæiske lande til generel frygt og investorflugt fra næsten alt europæisk. I Frankrig fortsatte spændudvidelsen, efter at Fitch advarede om, at landet har begrænset råderum, hvis det ikke skal miste sin AAA-rating, og i onsdags oplevede Tyskland, at en auktion slog fejl. Interessen for danske obligationer er til gengæld stor, og der er nu et rekordstort negativt rentespænd til Tyskland. På valutamarkedet fortsætter det opadgående pres på kronen. Nationalbanken har de seneste par måneder vist, at der ikke skal meget til, før kapitaltilstrømning fra udlandet udløser en selvstændig dansk  rentenedsættelse. Det betyder efter vores vurdering, at en rentenedsættelse meget vel kan blive en realitet før nytår. De danske obligationers popularitet blandt investorerne har også bidraget positivt til refinansieringsauktionerne. Den første Flex-auktionsuge gik godt, og vi venter endnu et år med meget lave F1-renter. Refinansieringsauktionerne fortsætter i den kommende uge, hvor Realkredit Denmark (RD) afslutter sine auktioner på fredag. Vurderet ud fra de hidtidige auktioner kommer renten på et F1-lån fra RD med afdrag til at ligge omkring 1,32 %. Det er lidt lavere end sidste år, hvor F-1 renten på RD-lån blev 1,52 %.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER