Det første akutpersonale er uddannet

Det første akutpersonale er uddannet

28. november 2011 - kl. 8:51 - af

De første akutlæger og akutsygeplejersker er nu uddannet og klar til at møde patienter i regionens tre kommende fælles akutmodtagelser. Det gælder for Aalborg Sygehus, Sygehus Vendsyssel og Sygehus Thy-Mors.

Akut viden og tværfaglighed er omdrejningspunktet

Uddannelsen af det akutte personale er ny og er en opkvalificering af det personale, der netop skal arbejde i de nye fælles akutmodtagelser over hele landet. I Aalborg, Hjørring og Thisted skal disse akutmodtagelser stå klar i løbet af 2013.

De nyuddannede akutlæger, som er speciallæger, og akutsygeplejerskerne skal kunne varetage alle former for akutte patienter og skal indgå i et tværfagligt samarbejde med henblik på optimal behandling og ressourceudnyttelse.

Cheflæge ved Sygehus Thy-Mors, Hans Ole Holdgaard, glæder sig over, at sygehuset nu også råder over medarbejdere med den nye akutuddannelse.

– De første hos os er nu uddannet, og flere er på vej. De er helt afgørende for, at vi får skabt det faglige miljø, der skal til, når vi fra 2013 skal drive en fælles akutmodtagelse. Derfor er akutuddannelserne et af mine store fokusområder, siger cheflæge Hans Ole Holdgaard, Sygehus Thy-Mors.

Et løft af den akutte behandling

På Sygehus Vendsyssel er cheflæge Per Sabro Nielsen ikke i tvivl om, at uddannelse af akutpersonale og de fælles akutmodtagelser kommer til at løfte den akutte behandling på landets sygehuse.

– Målet er, at patienterne får en hurtigere diagnosticering og behandling. De kommer i de rette hænder i det øjeblik, de træder ind ad døren, fordi vi organiserer vores personale anderledes, end vi gør i dag. Samtidig er akutuddannelserne med til at opkvalificere personalet, siger cheflæge Per Sabro Nielsen, Sygehus Vendsyssel.

Samme holdning har cheflæge Morten Noreng fra Aalborg Sygehus.

– Akutuddannelsen for læger og sygeplejersker løfter tværfagligheden og det akutte arbejde, så vi kan have et top trimmet akutpersonalet klar til at modtage vores akutte patienter i den nye akutmodtagelse, siger cheflæge Morten Noreng, Aalborg Sygehus.

Bag om akutuddannelsen

Uddannelsen er for læger er berammet til to år og for sygeplejerske til et år og er primært baseret på praktisk klinisk arbejde suppleret med 30 kursusdage med teoretisk undervisning og træningsprogrammer.

Uddannelsen organiseres med parallelle kursusforløb for henholdsvis læger og sygeplejersker med selvstændige teoretiske lektioner for hver faggruppe samt tværfaglig færdighedstræning.

For den akutte patient vil det betyde en endnu hurtigere diagnosticering og mulighed for en hurtigere igangsættelse af pleje og behandling.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det første akutpersonale er uddannet ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger