Oplev Fangekoret ved gudstjeneste i Lyngså kirke

Oplev Fangekoret ved gudstjeneste i Lyngså kirke

26. november 2011 - kl. 0:52 - af

Ny CD med titlen “Indefra” af Fangekoret udkommer 25. november og søndag 27. november kl. 10.00 medvirker de så ved gudstjenesten i Lyngså kirke.

De kommer fra Vridsløselille Statsfængsel og er en gruppe nuværende og tidligere indsatte, der har fundet noget at være stolte over og glæde andre med.

Fangekoret fra Vridsløselille Statsfængsel har eksisteret i 15 år, og i al den tid har koret sunget hver eneste søndag i fængselskirken.
I 2004 kastede de sig ud i at lave en CD med forskellige danske kunstnere. Projektet fik megen medie-omtale og derefter blev der efterspørgsel efter Fangekoret, – også på den anden side af tremmerne. De 18 mand i koret kan ikke uden videre lukkes ud, men der er efterhånden en voksende flok med udgangstilladelse, eller fanger løsladt på prøve, der stiller op. Direktoratet for Kriminalforsorgen har lavet særlige udgangsregler for Fangekorssangerne, der er blevet så efterspurgt, at de har planlagt koncerter langt ind i 2012.

Koret optræder med gospelsange, egne sange og fællessange og information om korets virke og livet bag murene.

Lederen af Vridsløselilles fangekor, Louise Adrian, modtog Spil Dansk Dagens Ildsjælspris 2008, fordi hun gennem sit arbejde viser, at musik er en kraft, der kan ændre folks liv.

En af de indsatte, der havde indstillet Louise Adrian til prisen, skriver, “Hun ene og alene fraholder mig ved sin brænden for fangekoret fra at begå ny kriminalitet, og det er ikke lykkes Direktoratet for Kriminalforsorgen i otte år. Jeg frygter den dag, jeg ikke kan være en del af fangekoret mere”.

Fangekoret har overdraget 105.000 kr. til Børnetelefonen under Børns Vilkår, som overskud for salget af deres CD’er.
I 2008 udkom – på efterspørgsel fra publikum – CD’en “Fangenumre”, som udelukkende indeholder tekster skrevet af de indsatte.  Teksterne er vedkommende og handler om skyld, tro, fejltrin, tilgivelse, had, håb og anger.

Se mere på www.fangekoret.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Oplev Fangekoret ved gudstjeneste i Lyngså kirke' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger