Kanalomlægning i Sæby Antenneforening på tirsdag

Kanalomlægning i Sæby Antenneforening på tirsdag

21. november 2011 - kl. 2:15 - af

Så er tiden kommet til årets kanalomlægning, der i år er lidt anderledes end i tidligere år. Der foretages ændringer på alle platforme, og mest markant på den digitale TV platform. Vores erfaring er, at langt hovedparten af vores medlemmer efterhånden benytter digitale tv apparater med DVB-C kabel tuner, oplyser Sæby Antenneforening. Her bliver ændringen således, at de velkendte kanalnumre for flere programmers vedkommende ændres. Den væsentligste ændring er imidlertid, at man nu skal benytte nyt netværksnummer, og i stedet for 801 benyttes i fremtiden netværksnummer 100 på nyere TV apparater. Netværksnummer 100 gør installationen lidt smartere, så hele 15 HD kanaler installeres som primære kanaler i stedet for den almindelige søsterkanal, der ikke er i HD kvalitet. Dette gælder bl.a. også for TV2, der fra den 11. januar kommer i en HD version, hvor udvalgte udsendelser vil være i HD. Der gøres naturligvis også klar til den nye regionale 24 timers TV2 Nord, der også begynder udsendelserne den 11. januar. Begge kanaler er naturligvis placeret i grundpakken, hvor også 24nordjyske fremtidigt vil være tilgængelig.

Af andre nye kanaler, siger vi i fuldpakken velkommen til storsatsende TLC og TNT7, der begge kommer i HD udgaver. Der bliver også plads til nyt for de allermindste, når Disney Junior også kommer på programfladen.

Desværre må vi i denne omgang sige farvel til TV2 Film og TV5 Monde, der helt afkobles vores programflade.

Vi forventer ikke, at de nuværende kanaler umiddelbart forsvinder fra medlemmernes tv apparater, men vi anbefaler naturligvis, at der foretages en geninstallering, netop for at sikre, at alle kanaler er installeret fra begyndelsen.

Analoge kanaler flyttes eller ændres ikke, men 4 kanaler udgår dog som analoge kanaler. Rent praktisk betyder det, at der ikke skal geninstalleres kanaler, medmindre man ønsker de tomme kanalpladser fjernet, enten på sit analoge tv, eller på sin harddisk optager m.v.

På radiosiden sker der også nyt. Der skiftes til en meget mere Dansk profil, hvor hele 20 af kanalerne bliver Danske. Som noget helt nyt, sender vi fra tirsdag alle DR’s DAB kanaler, der naturligvis konverteres til almindelige FM signaler. Det betyder, at almindelige radiomodtagere nu kan modtage DAB kanalerne i FM format, hvilket vi forventer, at medlemmerne sætter stor pris på. Der ændres ikke på de nuværende radiofrekvenser, men der vil på mange pladser være en ny kanal.

Vi beklager naturligvis de gener kanalomlægningen kan medføre, men må samtidig også understrege, at det desværre er nødvendigt, bl.a. for at kunne udskifte og indsætte nye kanaler på vores net.

Der er mere uddybende information på Sæby Antenneforenings hjemmeside.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kanalomlægning i Sæby Antenneforening på tirsdag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER