Musikkorps Sæby har skiftet til vinterdress

Musikkorps Sæby har skiftet til vinterdress

17. november 2011 - kl. 10:23 - af

”Julemanden og alle hans hjælpere – kommer på musikalsk overarbejde ”

I denne tid, hvor dagene bliver kortere og termometeret langsomt synker længere og længere ned, er Musikkorps Sæby i fuld gang med omklædning til Julemands kostume og udskiftning af de swingende koncertnumre med swingende traditionelle og kendte Julemelodier.

Men inden – Julesæsonen for alvor tager fat – skal musikkorpset bruge en week-end på at indspille orkestrets første studieindspillede CD.  Indspilningen foregår i MANEGEN i weekenden 12. + 13. november.

Men så går det også løs – med vinterstøvlerne på og julemandshuen godt ned om ørerne. En travl men hyggelig tid med masser af julemusik står for døren.

Musikkorpset er simpelthen forpligtiget af traditionen, til at sørge for den rette julestemning i Frederikshavn og Sæby.

Fredag den 25. november bliver julestemningen blæst i gang i Frederikshavn for Handelsstandsforeningen ”Frederik”.  Med julemænd og masser af flot julebelysning og julestemning i gågaden i Frederikshavn, er der lagt op til en rigtig hyggelig ”Open By Night” i byen.  Og vi glæder os til at møde  masser af mennesker med godt humør og smil på læben, som plejer at fornøje sig med de gode tilbud hos de handlende, blandet med Musikkorpset søde julemusik.

Og allerede dagen efter, bliver Musikkorpsets kane parkeret ved Sæbygård Slot, hvor åbningen af ”Gammel Jul” på Sæbygård, blæses i gang med den rette stemning kl. 10 lørdag formiddag.  Her når ”rensdyrerne” lige at få lidt mundgodt, inden der ”flyves” tilbage til ”FREDERIK” i gågaden, for her, at bidrage til den gode julestemning.

Søndag den 27. november, er det så Torvet i Sæby der skal have en omgang ”stjernedrys” i form af musikalsk julesne.  For da skal det store juletræ nemlig tændes af selveste Julemanden fra Grøndland og alt dette finder sted mellem kl. 15 og 16 i julebyen på Sæby Torv.

Jo – tubaer, trompeter, basuner og bjældeklang vil lyde i gaderne i det meste af december måned også. Der bliver julemusikalsk underholdning i hver week-end i Frederikshavn og/eller Sæby med sidste optræden fredag den 23. december i gågaden i Frederikshavn.

I år går Standby heller ikke ram forbi.  Strandby fik allerede i sommer en lille forsmag på julemandsorkestret fra Sæby, da FDF i Strandby holdt havnefest.  Dette gav så stor genlyd i byen, at man ønskede dette gentaget – dog med rigtig julemusik – hvilket vil ske Lørdag den 10. december på Strandby Havn.  Her vil Julebåden med julemanden blive budt velkommen på havnekajen med fuld musik fra alle hans hjælpere fra Sæby.

Så igen i år er der god mulighed for at få julens kendte toner genopfrisket, inden der skal synges og danses om træet juleaften.

2. søndag i Advent, er Musikkorps Sæby lille ”kirkemusikgruppe” klar til at spille julen ind i Volstrup Kirke sammen med Sæbykoret MAS.  En altid velbesøgt og traditionsrig julekoncert i kirken, Kor og orkester optræder med hver deres afdeling, men har også indstuderet nogle julenumre i samspil med hinanden.  Messing og korsang klær´ hinanden vældig godt, især i de perfekte rammer som kirken i Volstrup byder os.  Koncerten starter kl. 19.

Jo det er sandt og sige en kort men heftig sæson at være julemand og spillemand. Men Ih ……..  hvor er det dejligt ……………… !

Kom og mød os i gågaden i Sæby eller Frederikshavn og du velkommen til at standse op og synge med på de kendte julemelodier.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Musikkorps Sæby har skiftet til vinterdress' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger