Thomas Buttenschøn blæste Hørby igennem

Thomas Buttenschøn blæste Hørby igennem

16. november 2011 - kl. 1:09 - af

Ved koncerten i Fællessalen på Hørby Ungdomsskole onsdag den 15. november var der numre både fra det nye album ‘Vinden der blæser’ og fra tidligere udgivelser.
Historierne, der på drævende østjysk blev fortalt undervejs havde ofte et tema, som interesserede rigtig mange fra det efterskoledominerede publikum – nemlig ‘kærlighed’, og således var flere af koncertens numre fra Thomas Buttenschøns udgivelse ‘Køter’, der fortæller historien om et parforholds op- og nedture.

I det hele taget er Thomas Buttenschøn en storartet historiefortæller, og har gennem sine sange en tråd, der tager tilhøreren med gennem et univers af menneskeskæbner, hvor de er tydelige referencer til så forskellige historier som den om Jesu’ tvivlende discipel Thomas i nummeret af samme navn og til Morten Kochs ‘De røde heste’, når Buttenschøn i sangen ‘Løb Ibrahim’ fortæller:

Løb Ibrahim
ja, løb Ibrahim.
Det er lykken, der står på spring
Ibrahim

– selvom den lykke der stræbes efter i Buttenschøns univers er af en anden beskaffenhed end Poul Richards i den for mange legendariske sort/hvid-produktion fra ASA Studierne.

Eleverne på Hørby Ungsdomsskole havde i dansk brugt timerne op til koncerterne til at få styr på Buttenschøns ordverden i teksterne fra ‘Vinden der blæser’.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Thomas Buttenschøn blæste Hørby igennem' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger